-
Αρχική > Διεθνή > Ανατριχιαστική εικόνα: 3.758 «τάφοι» από… σχολικές τσάντες

Ανατριχιαστική εικόνα: 3.758 «τάφοι» από… σχολικές τσάντες

Η σχολική χρονιά δεν θα ξεκινήσει φέτος για 3.758, τα οποία έχασαν τη ζωή τους μέσα στο 2018 σε εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη

. Αυτό θέλει να υπενθυμίσει η παραπάνω εικόνα, η οποία κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου με στόχο να πιέσει τις κυβερνήσεις να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες που στερούν άδικα ανθρώπινες ζωές.

Η εγκατάσταση αυτή δημιουργήθηκε για να σταλεί ένα μήνυμα στους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, προστίθεται στο δελτίο Τύπου.

Η Χενριέτα Φορ, εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης, επισήμανε ότι στην επικείμενη Γενική Συνέλευση θα εορταστεί η 30ή επέτειος από την υπογραφή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και ότι η εγκατάσταση αυτή έχει σκοπό να θυμίσει στους ηγέτες των χωρών του κόσμου πόσο μεγάλους κινδύνους αντιμετωπίζουν τα παιδιά που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες.

3,758 school backpacks laid at the show the scale of child deaths in conflict. Each one represents the senseless loss of a young life – but also the hope and possibility of education.

World leaders must act now to and protect .

Ενσωματωμένο βίντεο

Πάνω από 12.000 παιδιά σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν σε εμπόλεμες ζώνες πέρυσι. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό αφότου ο ΟΗΕ άρχισε να συγκεντρώνει και να δημοσιοποιεί σχετικά δεδομένα.

Η ετήσια έκθεση του Γενικού Γραμματέα για τα παιδιά στις ένοπλες συρράξεις το 2019 που έχει δοθεί στη δημοσιότητα τονίζει ότι αυτός ο αριθμός αφορά μόνο επαληθευμένες περιπτώσεις και ότι ο πραγματικός απολογισμός πιθανόν είναι πολύ βαρύτερος.

Η εγκατάσταση θα παραμείνει στον χώρο ως αύριο Τρίτη. Κατόπιν τα σακίδια θα διατεθούν για να υποστηριχθεί η μόρφωση παιδιών σε όλο τον κόσμο.

 

https://www.infokids.gr/anatrixiastiki-eikona

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks