-
Αρχική > Διεθνή > Μωράκι με αλμπινισμό βλέπει για πρώτη φορά τη μαμά του

Μωράκι με αλμπινισμό βλέπει για πρώτη φορά τη μαμά του

Το βίντεο έχει γίνει viral με πάνω από 2,9 εκατομμύρια views

Συγκινεί το βίντεο με την μικρή Louise. Πρόκειται για μια γλυκύτατη μπέμπα, που πάσχει από αλμπινισμό. Αυτό της δημιουργεί προβλήματα στην όραση.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που της φορούν ειδικά γυαλάκια και η μικρή αντικρύζει για πρώτη φορά τη μαμά της!

Η χαρά της  Louise είναι απερίγραπτη ενώ το χαμόγελο της φτάνει μέχρι τα αυτιά.

Το εν λόγω βίντεο ανέβηκε στο You Tube από τη μαμά της μικρής ενώ ήδη έχει πάνω από 2,9 εκατομμύρια views.

Τι είναι ο αλμπινισμός

Ο αλμπινισμός ή αλφισμός ή λευκοπάθεια είναι μία νόσος που χαρακτηρίζεται από διαταραχή της λειτουργίας των μελανοκυττάρων τα οποία κάτω από φυσιολογικές συνθήκες παράγουν τη γνωστή ουσία μελανίνη η οποία ανάλογα με την ποσότητά της δίνει το σκούρο χρώμα στο δέρμα των ανθρώπων. Ο αλμπινισμός είναι μία γενετική διαταραχή κάποιων γονιδίων που εμφανίζεται και κληρονομικά από την γέννηση σε περίπου 1 στις 20.000 γεννήσεις. Όταν υπάρχει αυτό το πρόβλημα και ανάλογα με την έκταση της λειτουργικής διαταραχής το παιδί μπορεί να έχει τις εξής εκδηλώσεις διαβάθμισης:

1.Δέρμα: αν υπάρχει πλήρης απουσία μελανίνης το δέρμα είναι εντελώς λευκό. Αν υπάρχει μερική έλλειψη μελανίνης, το δέρμα μπορεί να έχει διάφορες αποχρώσεις του λευκού προς το καστανό.
2.Τρίχες: όπου υπάρχουν τρίχες (μαλλιά, φρύδια, τσίνορα) μπορεί το χρώμα να είναι από εντελώς λευκό έως ανοιχτό καστανό.
3.Μάτια: όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της περίπτωσής τους παρουσιάζουν διαφάνεια της ίριδας η οποία και δίνει τη δυνατότητα ακόμα και χωρίς εξετάσεις να γίνει η διάγνωση της πάθησης. Επίσης η κόρη του οφθαλμού είναι κόκκινη ή ρόδινη. Ακόμη τα παιδιά αυτά φοβούνται το φως (φωτοφοβία) και κλείνουν τα μάτια τους για να το αποφύγουν. Μπορεί να έχουν στραβισμό, δεν βλέπουν επαρκώς και κάνουν κινήσεις νυσταγμού των βλεφάρων και των βολβών.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα του αλμπινισμού που έχει το παιδί μπορεί να έχει όλες μαζί τις πιο πάνω εκδηλώσεις ή μερικές από αυτές.

[youtube id=»EKkrelpvSpE» width=»620″ height=»360″]

[youtube id=»a_kMcIkaL1E» width=»620″ height=»360″]

www.star.gr

 

Top
Enable Notifications OK No thanks