-
Αρχική > Απόψεις > Απελπισμένη κίνηση αυτοκάθαρσης οι παραιτήσεις στο ΔΗΝΑΚ(Tου ΔώραΘέτη )

Απελπισμένη κίνηση αυτοκάθαρσης οι παραιτήσεις στο ΔΗΝΑΚ(Tου ΔώραΘέτη )

Μόνο σαν απελπισμένη κίνηση εξιλέωσης και δικαιολόγησης των αδικαιολογήτων ενεργειών και παραλήψεων τους μπορεί να κατανοηθεί η επιστολή παραίτησης τριών μελών του ΔΣ του νομικού προσώπου προς τον Δήμαρχο Καστοριάς.

Καταρχήν, η χρονική στιγμή της παραίτησης αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το βεβιασμένο αλλά και αχρείαστο της παραίτησης τους, αφού σε τρεις μόνο ημέρες θα ψηφίζονταν από το πλέον αρμόδιο και επίσημο όργανο του Δήμου η αντικατάσταση και αλλαγή τους.

Επιπλέον, με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σχεδόν σε όλα τα στάδια και γήπεδα αρμοδιότητας του, και τις κλοπές υλικού από τις εγκαταστάσεις του να γίνονται πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, είναι τουλάχιστον οξύμωρο και άτοπο συγχρόνως να υποδεικνύεις σαν λόγο της παραίτησης την αδυναμία εύρεσης κοινού τόπου συνεργασίας με την νέα δημοτική αρχή. Μάλλον για λόγους ευεξίας και συγνώμης θα έπρεπε να αναγράφεται στην επιστολή.

Εξάλλου, τι βάση να έχει μια αιτιολόγηση για ανυπαρξία πεδίου συνεργασίας με μια διοίκηση, όπου και τα τρία μέλη είχαν επιλεχθεί από την προηγούμενη, την οποία τώρα καταδεικνύουν ως υπεύθυνη για το τωρινό χάλι, (επί Ανέστη Αγγελή) και μάλιστα οι 2 εξ αυτών ήταν υποψήφιοι με άλλους συνδυασμούς από αυτόν του νέου Δημάρχου, πράγμα που σημαίνει πως φυσιολογικά υπάρχει μια διαφορά στην φιλοσοφία και το στυλ διοίκησης.

Όπως και να είναι τα πράγματα, σημασία έχει πως η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη στο νομικό πρόσωπο και κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για πολλά πράγματα.

Η επιλογή της παραίτησης στο παρά πέντε σίγουρα δεν εξιλεώνει ούτε προσφέρει άφεση αμαρτιών κατά την λογική της ‘’ηρωικής εξόδου’’. Πολύ σωστά λοιπόν ο κ. Κορεντσίδης στιγμάτισε το γεγονός αυτό, και τώρα αναμένουμε την παρουσίαση της πλήρους εικόνας και φυσικά του σχεδίου αντιμετώπισης της κατάστασης.

Εδώ λοιπόν υπάρχει τεράστιο διακύβευα και ελπίζουμε ο νέος Δήμαρχος να ανταπεξέλθει των περιστάσεων.

 

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks