-
Αρχική > Επιχειρηματικά Πορτραίτα > Επιμελητήριο Καστοριάς :Επιχειρηματικά πορτραίτα (Φάρμα Μόσχου φωτογραφίες )

Επιμελητήριο Καστοριάς :Επιχειρηματικά πορτραίτα (Φάρμα Μόσχου φωτογραφίες )

Στον λόγο που οδήγησε τη φάρμα Μόσχου να  ανοίξει την δική της  αλυσίδα καταστημάτων με γαλακτοκομικά προϊόντα, για την ποιότητα των παραδοσιακών προϊόντων, αλλά και την προτίμηση που πρέπει να δείχνει ο κόσμος για  τα τοπικά προϊόντα, γιατί έτσι στηρίζει την τοπική μας κοινωνία και τα χρήματα μένουν στην περιοχή μας », αναφέρθηκε σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην στήλη Επιχειρηματικά πορτραίτα ο ιδιοκτήτης της Φάρμας Μόσχου κ. Θωμάς Μόσχος .

Συνέντευξη: Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να ξεκινήσετε την επιχείρηση σας  με αγροτικά προϊόντα; 

Ο λόγος που μας ώθησε κ Κωτσοπούλου  να δημιουργήσουμε τις δικές μας επιχειρήσεις ήταν η μεγάλη  αργοπορία των χρημάτων από την γαλακτοβιομηχανια , συγκεκριμένα  πουλούσαμε το γάλα μας π.χ σήμερα και η γαλακτοβιομηχανία μας πλήρωνε μετά από  8 και 9 μήνες.  Όταν   εμείς μεταποιήσαμε το γάλα μας και το προωθήσαμε στην  αγορά, αν το προϊόν ήταν τυρί , σε λιγότερο από τρείς μήνες από την ημέρα πώλησης του προϊόντος  εισπράτταμε τα χρήματα, ενώ  για το   γιαούρτι ο χρόνος πληρωμής ήταν μικρότερης διάστασης.

. Στην ουσία ο βασικός παράγοντας που πρωταρχικά έπαιξε και τον κεντρικό λόγο,  ήταν  η μεγάλη χρονική  διάρκεια είσπραξης χρημάτων  από τους συνεργάτες μας.

Πέρα όμως από αυτό  σε ένα  μεγάλο βαθμό επηρέασε και το γεγονός ότι  διπλασιάστηκε η  μονάδα από τα ζώα και σκεφτήκαμε  για να συνεχιστεί  η ανοδική πορεία  να διαλέξουμε  την μεταποίηση γεγονός   σίγουρο για  είσπραξη ρευστότητας.

Κ. Μόσχο η μεταποίηση αυτή του γάλακτος  αποδίδει καρπούς;

Αποδίδει αρκετά, αλλά θέλει πολύ δουλειά, πολύ  τρέξιμο ,μεγάλη  υπομονή και δυνατή  θέληση.

Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι εκείνα  τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιηθήκατε εσείς από τους άλλους και γνώρισε η επιχείρηση σας τέτοια επιτυχία;

Πρέπει τα προϊόντα που παράγουμε να αρέσουν πρώτα σε εμάς . Εκτός από αυτό νομίζω μετράει   η ποιότητα  των προϊόντων μας , οι  προσιτές τιμές που έχουμε αλλά και  το γεγονός ότι τα προϊόντα μας παράγονται τοπικά . Ο κόσμος ανά πάσα στιγμή μπορεί να επισκεφτεί   την κτηνοτροφική μας μονάδα που στεγάζεται στην Φωτεινή και το τυροκομείο μας που είναι στην Πολυκάρπη. Όντας  βλέπουμε ότι ο κόσμος  προτιμάει, τα προϊόντα μας που είναι  παραδοσιακά φτιαγμένα. Και το γεγονός αυτό μας έδωσε το έναυσμα να ανοίξουμε μια αλυσίδα καταστημάτων, στην, Καστοριά στο Άργος Ορεστικό  και προσεχώς σκεπτόμαστε να ανοίξουμε και ένα κατάστημα  στην Μεσοποταμία.

Θέλουμε να  διευρύνουμε τις επιχειρήσεις μας σε όλη την περιφερειακή ενότητα Καστοριάς , στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε πέρα από τον κόσμο της Καστοριάς του Άργους αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μεσοποταμίας  για να μπορεί ο κόσμος να προμηθεύεται τα προϊόντα, δηλαδή να πιάσουμε  εκείνο το κομμάτι πελατείας που δεν έρχεται αρκετά συχνά στην Καστοριά η Άργος.

Τι θα συμβουλεύατε έναν νέο επιχειρηματία που ετοιμάζεται τώρα να ανοίξει την δική του επιχείρηση ;

θα τον συμβούλευα να κυνηγήσει τα όνειρά του.  Να είναι προετοιμασμένος ότι για να τα κυνηγήσει, θέλει σκληρή δουλειά, πολύ υπομονή και μεγάλη  θέληση .

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλετε να δώσετε στον Κόσμο της Καστοριάς;

Να προτιμάει τα τοπικά προϊόντα, γιατί έτσι στηρίζει την τοπική κοινωνία,. Όσο τα χρήματα μένουν στην περιοχή μας , θα επενδύονται και στην περιοχή μας που σημαίνει  ανάπτυξη . Όσο φεύγουν τα χρήματα από την περιοχή μας θα αναπτύσσεται μια άλλη περιοχή, δεν είναι κακό να αναπτυχθεί και μια άλλη περιοχή , αλλά είναι κακό να πεθάνει η δική μας. Πρέπει ο κόσμος κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσει ότι βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις και πρέπει να στηρίξει τον τόπο μας , γιατί ο τόπος μας σβήνει  και πρέπει και οι ίδιοι να βάζουμε το  δικά μας λιθαράκι για να μπορέσει να έρθει η ανάπτυξη.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks