-
Αρχική > Τοπικά νέα > ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

                             ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κύριο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

                                              Καλημέρα κύριε πρωθυπουργέ

            Ονομάζομαι Παύλου Χρήστος,είμαι ιδιοκτήτης ξενώνα στο Σιδηροχώρι Καστοριάς,ένα χωριό με 95 κατοίκους στα 1100 μέτρα υψόμετρο.

           Αφορμή για την επιστολή μου είναι μία πρόσκληση που έλαβα,για εκδήλωση ενδιαφέροντος για προσφορά κτιρίων τουριστικών καταλυμάτων.

          Κύριε πρωθυπουργέ,κύριε υπουργέ τουρισμού,κύριοι 300 της βουλής.

          Στα 10 χρόνια των μνημονίων,αν ένας κλάδος άντεξε και κράτησε άμυνα συνεισφέροντας και σε συνάλλαγμα και στην ανεργία,όπως άλλωστε όλοι παραδέχονται,είναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

          Όλα αυτά τα χρόνια,όλοι μιλούσαν για ανάπτυξη,(χωρίς να την πιστεύουν,χωρίς να ξέρουν όμως πώς θα γίνει).Ελπίζω εσείς και να θέλετε και να μπορείτε.

                                                          Σας ερωτώ όμως??????

         Πώς είναι δυνατόν όμως  να γίνει ανάπτυξη,όταν προτρέπουμε  τους συναδέλφους με τα καταλύματα ,από χώροι φιλοξενίας  τουριστών να γίνουν’’ χώροι φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών’’,αιτούντων άσυλο??????????????

         Αυτή την ανάπτυξη ονειρεύεστε???

         Αυτή την ανάπτυξη υποσχεθήκατε????

        Αυτή την ανάπτυξη μας  προτείνετε??????

      Όλοι εμείς ,τα καταλύματα που βρισκόμαστε στην λεγόμενη ηπειρωτική Ελλάδα,ο   χειμερινός λεγόμενος τουρισμός,δίνουμε μεγάλο αγώνα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας και να μη προστεθούμε και εμείς σε αυτό που λέμε εσωτερική ή εξωτερική μετανάστευση,και να προστεθούμε στο υψηλό ποσοστό ανεργίας που ήδη έχουμε.

      Πέρα από το πρόβλημα της υψηλής φορολογίας ,που αφορά βέβαια όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους πολίτες,υπάρχουν επιμέρους προβλήματα για τα οποία κανείς δεν μας έδωσε λύσεις μέχρι τώρα.

     Οι επιχειρήσεις μας λειτουργούν για 12 μήνες το χρόνο,παρόλα αυτά όμως  το ποσοστό των τουριστών που δεχόμαστε από το σύνολο των 30.000.000 το χρόνο περίπου ,είναι πάρα πολύ μικρό.Το κόστος λειτουργίας μας όμως αντίθετα είναι πάρα πολύ υψηλό.Είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε θέρμανση για 8 μήνες το χρόνο,από τα τέλη του Σεπτέμβρη μέχρι πολλές φορές και τον Μάιο.

     Όλα τα χρόνια η τουριστική προβολή και καμπάνια έχει να κάνει με τα όντως πανέμορφα νησιά μας και θαλάσσιους προορισμούς της χώρας μας.

     Υπάρχουμε όμως και εμείς,ο χειμερινός προορισμός,οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού,οι φυσικές ομορφιές της χώρας μας,οι λίμνες,τα ποτάμια,τα βουνά μας και οι δραστηριότητες σε αυτά.

      Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια,οι περιοχές μας  ερημώνουν,ο κόσμος φεύγει λόγω της μεγάλης ανεργίας,βοηθείστε μας λοιπόν να το σταματήσουμε αυτό,να σώσουμε τις επιχειρήσεις μας (τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας όπως όλοι διαχρονικά λέτε) και τους εργαζόμενους σε αυτές και να ξαναεπιστρέψουν όσοι έφυγαν.

                                   Μη μας ωθείτε να γίνουμε άσυλα μεταναστών???????????

      Καταλαβαίνω ότι πολλοί συνάδελφοι,λόγω  των προβλημάτων που σας προανέφερα,θα παραχωρήσουν ,όπως ήδη έχει γίνει με πολλούς άλλους μέχρι τώρα και κανείς δε μπορεί  να τους κατακρίνει,επειδή προσπαθούν όπως όλοι να περισσώσουν τις περιουσίες τους.

    Τι θα γίνει όμως μετά από 6 μήνες,1 χρόνο όταν θα φύγουν οι μετανάστες από τα καταλύματά τους?????

     Όταν θα έχουν βγεί από τις πλατφόρμες αναζήτησης και θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή????

      Όταν θα μειώσουν τις προσφερόμενες  κλίνες της περιοχής τους,άρα μείωση τουρισμού και πρόβλημα σε όλες τις συναφείς επιχειρήσεις,καταστήματα εστίασης,ταβέρνες,καφετέριες,βενζινάδικα κτλπ??????

      Το κόστος της ανακαίνισης τους(το θεωρώ σίγουρο ότι θα πρέπει να γίνει) ποιος θα το επιβαρυνθεί?????

       Επομένως θεωρώ ότι προσωρινά ίσως να επωφεληθούν κάπως,αλλά μετά θα βρεθούν σε ποιο δυνή θέση???

        Κλείνωντας επειδή θεωρώ ότι γνωρίζετε τι θα πεί ανάπτυξη και εκεί που θέλετε ήδη ξεκινήσατε να την εφαρμόζετε,βοηθήστε και εμάς τις μικρές επιχειρήσεις τουρισμού να επιβιώσουμε και να προσφέρουμε στην εθνική οικονομία έσοδα,υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια για να φέρουμε και εμείς αρκετά εκατομμύρια τουριστών ,αν προβληθούμε σωστά.

       Ήμασταν και θέλουμε  να μείνουμε χώροι ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ και όχι να μετατραπούμε σε χώρους ασύλου μεταναστών?????????

                                           Παύλου Χρήστος

            Ξενοδόχος,πρόεδρος τουριστικών καταλυμάτων Καστοριάς

                                             Τηλ.6984605311

Top
Enable Notifications OK No thanks