-
Αρχική > Ελλάδα > Οριστικό – Αριστούχοι οι σημαιοφόροι στα δημοτικά σχολεία

Οριστικό – Αριστούχοι οι σημαιοφόροι στα δημοτικά σχολεία

Οριστικό είναι το τέλος της κλήρωσης των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία, που θα ορίζονται βάσει της βαθμολογίας του προηγούμενου σχολικού έτους.

Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, προβλέπει ότι σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.

Η επιλογή τους γίνεται με βάση τον βαθμό που είχαν συγκεντρώσει κατά το προηγούμενο έτος. «Επιλέγονται αυτοί που κατά το προηγούμενο σχολικό έτος έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο γενικό μέσο όρο βαθμολογίας, υπολογιζομένου και του κλασματικού του μέρους. Το κλασματικό μέρος αναφέρεται στον ετήσιο γενικό μέσο όρο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στο κλασματικό μέρος, διενεργείται κλήρωση», αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Το ίδιο θα συμβαίνει και με τους παραστάτες. Συγκεκριμένα, θα ορίζονται δέκα μαθητές της ΣΤ’ τάξης, πέντε για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους και η επιλογή τους θα γίνεται με την ίδια διαδικασία, με βάση τον βαθμό τους.

 Νέα Σελίδα: 

Αφήστε μια απάντηση

Top