-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά και προοπτικές της με τον Γιώργο  Κασαπίδη!(Του Δώραθέτη )

Καστοριά και προοπτικές της με τον Γιώργο  Κασαπίδη!(Του Δώραθέτη )

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι καστοριανοί αισθάνονται πως κάτι κινείται για τον τόπο μας και μάλιστα κόντρα στην κοζανοκεντρική διοίκηση.

Από την επόμενη την εκλογικής νίκης του ο κ. Κασαπίδης επέδειξε μια πρωτόγνωρη πολιτική συμπεριφορά αφού επισκέφθηκε αρκετές φορές την Καστοριά και συνομίλησε με απλούς ανθρώπους (πχ επισκέψεις στην Λαϊκή αγορά) αλλά και επίσημους φορείς και θεσμούς (πχ. τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς).

Η συνέχεια ήταν το ίδιο θετική με τα μηνύματα για τα μεγάλα έργα υποδομής να είναι ιδιαίτερα θετικά. Για το φράγμα του Νεστορίου παρατηρείται μια ιδιαίτερη κινητικότητα και φαίνεται πως ο κ.Κασαπίδης το έχει πάρει προσωπικά στις επαφές του με την κεντρική εξουσία ενώ πρόσφατα είχαμε την θετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το πολυπόθητο, από τους περισσοτέρους τουλάχιστον, έργο της σήραγγας της Κλεισούρας.

Μόλις προχθές, σε μια ανοιχτή εκδήλωση για το μέλλον της γούνας είχαμε την ολοκλήρωση των εργασιών με αποτέλεσμα την απόφαση για ένταξη του κλάδου στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και την οργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου για την γούνα στην Καστοριά, εξελίξεις ιδιαίτερα θετικές, αρκεί να μην επαναληφθεί το σενάριο Καρυπίδη με τις παρόμοιες εκδηλώσεις και αναφορές αλλά χωρίς κανένα έργο, όπως σημείωσε και ο κ. Κοσμίδης στην ομιλία του.

Διαφαίνεται λοιπόν πως ο κ. Κασαπίδης προχωράει στην υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων και η Καστοριά έχει πλέον να ελπίζει πως βρέθηκε ένας περιφερειάρχης που προσπαθεί να κάνει πράξη την περιφερειακή συνείδηση εις όφελος όλων των ενοτήτων.

Τα πάντα φυσικά θα επιβεβαιωθούν από τις αντίστοιχες υλοποιήσεις των εξαγγελιών, αν και δεν λείπουν οι φωνές κριτικής για την απουσία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής αντί των μεμονωμένων παρεμβάσεων.

Όπως και να έχει, το σίγουρο πάντως είναι πως κάτι κινείται για την Καστοριά. Το ζητούμενο φυσικά αποτελεί αυτό να είναι το σωστό και το ικανό.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks