-
Αρχική > Απόψεις > Αποσαφηνίζω Vs σχολιάζω

Αποσαφηνίζω Vs σχολιάζω

Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αναγνώστες μας για τον χρόνο που δαπάνησαν να αντιδράσουν και να σχολιάσουν το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας.

Παρόλα αυτά, θα θέλαμε να εκφράσουμε ταυτόχρονα την λύπη μας για τις ακρότητες και την ευκολία παράθεσης “εμπρηστικών” και “προσβλητικών” σχολίων ενάντια τόσο του ιδίου του άρθρου όσο και του συντάκτη που το υπογράφει επώνυμα.

Καταρχήν, το άρθρο αυτό δεν έχει κανένα ρατσιστικό ούτε εμπρηστικό σχόλιο ενάντια κανενός ανθρώπου από όπου και αν προέρχεται και ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος, φύλου, μόρφωσης και όποιας άλλης κατηγορίας επιθυμείτε να σκεφτείτε.

Σκοπός του είναι πρώτον να μεταφέρει τις αγωνίες, τα μηνύματα και τις καταγγελίες των αναγνωστών και απλών κατοίκων της περιοχής μας (ειδικά κοντά στο Hotel Dedis όπου έχουν γίνει και επώνυμες καταγγελίες προς τις αρμόδιες αρχές) και δεύτερον να καυτηριάσει την έλλειψη ενημέρωσης και σχεδιασμού από τις τοπικές αρχές για την νέα πραγματικότητα που καλούμαστε να βιώσουμε στην Καστοριά.

Ειδικά το δεύτερο σκέλος, είναι βαθιά πεποίθηση μας ότι εάν καταφέρουμε και αφυπνίσουμε τις αρμόδιες αρχές μέσα και από αυτό το άρθρο, θα είναι δυνατή η μελλοντική αποφυγή οποιονδήποτε παρεξηγήσεων, ανησυχιών και φόβων από τους μόνιμους κατοίκους προς τους μετανάστες που προωθούνται στα μέρη μας από τα νησιά, και κατά συνέπεια η πρόληψη και η αντιμετώπιση όλων αυτών των προσβλητικών χαρακτηρισμών και φαινομένων, που αδίκως και θέλουμε να πιστεύουμε χωρίς άλλο ιδιαίτερο σκοπό, μας καταλογίζετε.

Κατά πόσο η δημοσίευση ενός άρθρου, οποιοδήποτε περιεχομένου, είναι αναγκαία ή όχι και θα γίνει σήμερα, αύριο ή ποτέ είναι ευθύνη και δικαίωμα του συντάκτη, ο/η οποίος/α το υπογράφει με το αληθινό και επαγγελματικό του όνομα, και όχι φυσικά με μισόλογα και κουτσουρεμένα ψευδώνυμα στα κοινωνικά δίκτυα. Το εάν συμφωνεί κανείς ή όχι είναι δικαίωμα του και φυσικά μπορεί να το εκφράσει, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς, ακρότητες και προσβολές προς όποια κατεύθυνση. Ευχής έργον οι διαφωνίες και οι διαφορετικές απόψεις να αποτελέσουν το έναυσμα για ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο και όχι φανατικές αντιπαραθέσεις από όλες τις πλευρές.

Τέλος, να σημειωθεί ότι βασική αιτία που οδήγησε στην συγγραφή του άρθρου αυτού ήταν η πληθώρα καταγγελιών και παραπόνων αναγνωστών μας, όπως φαίνεται εξάλλου τόσο από προηγούμενη αρθογραφία όσο και με διάφορα σχόλια και επισημάνσεις πολιτών, μακριά από προσωπικές, κομματικές ή/και ιδεολογικές απόψεις και προκαταλήψεις και φυσικά υπό την γενικότερη πολιτική του Kastoria365 να αφουγκράζεται και να προβάλει όλες τις απόψεις για μια καλύτερη ενημέρωση και καμιά σχέση δεν έχει με την πολιτική αύξησης των like, αφού έτσι και αλλιώς δεν αποτελεί ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα αλλά δημοσίευση σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

Ευχόμενοι ότι καταφέραμε να αποσαφηνίσουμε προθέσεις και σκεπτικό, καθώς επίσης και το περιεχόμενο του άρθρου, σας ευχαριστούμε και πάλι για τον χρόνο σας και είμαστε στηνδιάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

 

Η συντακτική ομάδα του kastoria 365.gr

 

Top
Enable Notifications OK No thanks