-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Αρχή του τέλους για τον λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία

Αρχή του τέλους για τον λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία

Κλείνουν το επόμενο διάστημα οι δύο μονάδες του ΑΗΣ Αμυνταίου και χάνονται περίπου 3.000 θέσεις εργασίας από όλη την περιοχή

Εύρης Τσουμής

Τίτλοι τέλους πέφτουν στο λιγνιτικό πεδίο της Δυτικής Μακεδονίας, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη πως το επόμενο διάστημα θα κλείσουν οι δύο μονάδες του ΑΗΣ Αμυνταίου. Με το «λουκέτο» τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων της χώρας μέχρι το 2028, όπως είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο σταθμός ήταν προγραμματισμένο να σταματήσει τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2018, αλλά πήρε παράταση δύο χρόνια, με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα μονάδα της ΔΕΗ, η Πτολεμαΐδα 5, προκειμένου να μη μείνει χωρίς υποστήριξη το σύστημα τηλεθέρμανσης όλης της περιοχής.

Ο ΑΗΣ Αμυνταίου εμφανίζει υψηλά ποσοστά εκπομπών ρύπων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι δύο μονάδες εκπέμπουν κατά μέσο όρο 8,4 φορές πάνω από το όριο διοξείδιο του θείου, ενώ σημαντικές είναι και οι υπερβάσεις σε ό,τι αφορά τα αιωρούμενα σωματίδια.

https://www.ethnos.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks