Η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Μαρία Αντωνίου, στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη, μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων της,
Σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, μετά την επταετή θητεία της ως βουλευτής Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία, αποκαλύπτει πως ένιωσε όταν ο πρωθυπουργός της ζήτησε να αναλάβει την αμφιλεγόμενη αυτή θέση, το γραφείο του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα η ίδια δεν αποφεύγει να απαντήσει αναφορικά με τη δριμεία κριτική που ασκήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία αυτής της θέσης, ενώ υπογραμμίζει ποια είναι η ειδοποιός διαφορά με την προκάτοχό της, Κατερίνα Νοτοπούλου.
Η κ. Αντωνίου επισημαίνει την αναγκαιότητα να δοθεί προσοχή και ενδιαφέρον στην Μακεδονία, εκφράζει την γνώμη της για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα που ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι «παγώνει» τη Συμφωνία, και απαντάει αν τελικά ο Έλληνας πρωθυπουργός «γκούγκλαρε» το όνομα Μακεδονία.
«Τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών είναι ψηλά στην ατζέντα», υπογραμμίζει η κυρία Αντωνίου επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη σύσκεψη στο ΥΜΑΘ και τονίζει την ετοιμότητα της κυβέρνησης να καταβάλει εγκαίρως και προκαταβολικά το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ζήτημα το οποίο αφορά όλη τη Βόρεια Ελλάδα, «για να μπορέσουν οι πολίτες να ανταποκριθούν στις κρύες μέρες του χειμώνα».
Με αφορμή αυτό, η συζήτηση οδηγείται στη ραγδαία αύξηση καταναλωτών φυσικού αερίου, στα οφέλη του αγωγού ΤΑΡ με την ίδια να υπενθυμίζει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση καταψήφισε το έργο, ενώ συνεχίζοντας στα ενεργειακά θέματα, τονίζει ότι η ΔΕΗ αποτελεί πραγματικά ένα μεγάλο ζήτημα και ότι πρέπει σταδιακά η χώρα να περάσει στη μεταλιγνιτική εποχή.
Για το μετρό Θεσσαλονίκης, η κ. Αντωνίου ξεκαθαρίζει ότι επιλογή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα το έργο προκειμένου το 2023 να παραδοθεί στους πολίτες. «Να αφήσουμε τις κοροϊδίες και τα εγκαίνια που είδαμε τον τελευταίο καιρό» λέει η κ. Αντωνίου αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση.
Για την άλλη μεγάλη πληγή της πόλης, τον ΟΑΣΘ, αναφέρει ότι όταν ανέλαβε η νέα κυβέρνηση η κατάσταση ήταν «τριτοκοσμική», απαριθμεί τα λεωφορεία που ήταν στους δρόμους και πόσα είναι σήμερα, ενώ σημειώνει τα οφέλη της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα τόσο για τους πολίτες όσο και για το κράτος.
Καθώς η συνέντευξη πραγματοποιείται στη ΔΕΘ, η Επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αναφέρεται και στο σχέδιο για την ανάπλαση του χώρου.
Όσον αφορά στη σχέση της με τον υφυπουργό εσωτερικών αρμόδιο του τομέα Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, η Μαρία Αντωνίου παραδέχεται ότι είναι πολύ καλή συνεργασία, λέγοντας ότι «είναι ένας έμπειρος πολιτικός…έμπειρος στα θέματα της Μακεδονίας και έτσι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν δύο φωνές που φωνάζουν για τα ίδια προβλήματα».
Επίσης, η Επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, μιλάει για τις επενδύσεις που προσελκύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη αλλά και ευρύτερα στην Β. Ελλάδα.
Τέλος, αναφέρεται στην αντιμετώπιση και καταπολέμηση της παραβατικότητας στην πόλη, στις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στην αστυνομία, αλλά και στη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, λέγοντας ότι «στόχος μας είναι η επαναπροώθηση μεγαλύτερου αριθμού των παράτυπων μεταναστών».
Χωρίς να ξεχνά τον τόπο καταγωγής της και τα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους και επιχειρηματίες, όπως είναι η παρατεταμένη κρίση που περνάει η ελληνική γουνοποιΐα, η κ. Αντωνίου σημειώνει τις ενέργειες που έχουν γίνει, ώστε να αποδείξουν στην Ευρώπη ότι η γούνα είναι ένα φυσικό προϊόν που διασπάται και ανακυκλώνεται, σε αντίθεση με το συνθετικό.