-
Αρχική > Πολιτισμός > Το αδιαχώρητο στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Σπηλιά του Δράκου – περιπέτεια στην Καστοριά» (φωτογραφίες)

Το αδιαχώρητο στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Σπηλιά του Δράκου – περιπέτεια στην Καστοριά» (φωτογραφίες)

Κατάμεστη η αίθουσα του ΚΠΕ το βράδυ της Παρασκευής στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Στοφόρου «Η Σπηλιά του Δράκου – περιπέτεια στην Καστοριά»

. Και δεν ήταν μόνο εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς τους. Υπήρχαν πολλοί βιβλιόφιλοι που ήρθαν να δουν από κοντά τον συγγραφέα που εμπνεύστηκε το βιβλίο του από την όμορφη πόλη μας και την κάνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα μίλησε η εκπαιδευτικός κ. Λένα Μανουσάκη, ενώ οι κκ. Αλίκη Καζταρίδου και Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου  παρουσίασαν αναλυτικά στοιχεία για την πλοκή του μυθιστορήματος και τη δράση των ηρώων.

Μέσα από την αγωνιώδη περιπέτεια μιας ομάδας παιδιών , οι αναγνώστες ταξιδεύουν στη Σπηλιά του Δράκου, τον Λιμναίο Οικισμό, ανακαλύπτουν τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας , ενώ παράλληλα γνωρίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό του. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο μνημείο και τον αφανισμό των Εβραίων από την πόλη μας. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε η αρχαιολόγος  κ. Αναστασία Μπασακύρου η οποία ανέσυρε μνήμες  του παππού της, του αείμνηστου Αναστάσιου Μπασακύρου , πρωταγωνιστή στην ανακάλυψη της Σπηλιάς του Δράκου το 1953.

Ο  συγγραφέας ιδιαίτερα συγκινημένος που βρέθηκε για μια ακόμη φορά στην Καστοριά, εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών στα σχολεία της και τη συμβολή τους στη φιλαναγνωσία . Αφορμή άλλωστε για τη συγγραφή του βιβλίου του, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, στάθηκε η επίσκεψή του στην πόλη μας το 2017, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης  «Η φαντασία πάει σχολείο». Τότε αποφάσισε να πλάσει μια ιστορία μυστηρίου με τους γνωστούς  ήρωές του στην Καστοριά, από την οποία γοητεύτηκε από την παιδική του ακόμη ηλικία και μαγεύτηκε περισσότερο όταν την περπάτησε απ’ άκρη σ’ άκρη πριν δέκα χρόνια.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν  η χορωδιακή ομάδα και η ομάδα θεατρικής έκφρασης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών μουσικής και θεατρικής αγωγής Αριάδνης Κοπιδάκη και Ιάσονα Κοκκινάκη.

Διοργανωτές ήταν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς και οι εκδόσεις Κέδρος.

 

πηγη φουιτ

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks