-
Αρχική > Συνταγές > Ατσμάδες!!!!

Ατσμάδες!!!!

Η πιο αφράτη ζύμη…που την γεμίζεις ότι θέλεις!!!

Για την ζύμη(1δοση)
600γραμ. φρέσκο γάλα χλιαρό
300γραμ.ηλιελαιο
2ασπραδια(τους κρόκους τους κρατάμε για την επάλειψη στο τέλος)
2φακ.μαγια
3κ.σζαχαρη
1 και1/2κ.σ αλάτι…
Αλεύρι γ.ο.χ.1κιλο και 1κουπα(ίσως και λίγο παραπάνω)
Στο χλιαρό γάλα ρίχνω την μαγιά.. ανακατεύοντας με αυγοδαρτη..συνεχίζω με την ζάχαρη..(αν έχω χρόνο..αφήνω λίγο να ενεργοποιηθεί η μαγιά..–συνηθως..δεν έχω.δεν μας πειράζει καθόλου)..ρίχνω το ηλιέλαιο…τα ασπράδια το αλάτι…(πάντα ανακατεύοντας)..και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι (εγώ το κοσκινιζω…αλλά και να μην το κοσκινισετε.. πάλι τέλεια θα βγει αυτή η ζύμη
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι πια..και ζυμωνουμε!
Θέλουμε ζύμη μαλακή!!
Σκεπάζουμε για 1 και 1/2ωρα ..(τώρα που έχει κρυώσει ο καιρός..και δεν βάζουμε ακόμα θέρμανση αφήστε τη..κάνα δυωρο!)
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια…όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν!
Ανοίγουμε τα μπαλάκια μας.. γεμίζουμε και κλείνουμε σαν κρουασανακια.. ή όπως θέλουμε.
Εγώ σήμερα έκανα με Μερέντα..με δύο ειδών μαρμελάδα… τύπου πιτσακια.με πιπεριά γαλοπούλα..τυρί τριμμένο και πουμαρο και λίγη κέτσαπ..κι έκανα λίγα…σαν τσουρέκια..με ελάχιστη μαρμελάδα.. καρύδι και ζάχαρη!
Σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη ένα μισάωρο.
Ψήνουμε σε προθ.φουρνο στον αέρα…στόχους 180…. αφού τα αλείψουμε..με τους κρόκους που έχουμε ανακατέψει με 1κ.σ γαλα….γύρω στα 12 με
13λεπτα..στην δική μου κουζίνα.
Να πάρουν το ωραίο αυτό χρυσό χρώμα..
Εγώ σήμερα έκανα μιάμιση δόση ..ως συνήθως..κι αυτά πρόλαβα να βγάλω φωτο… είχαμε ήδη φάει κι είχα ήδη.. μοιράσει .ήταν.πολλααααααααα παραπάνω!

 

Αφήστε μια απάντηση

Top