-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Ανοίγει ο φάκελος των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων της Περιφέρειας – Τι συμβαίνει στην Καστοριά

Ανοίγει ο φάκελος των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων της Περιφέρειας – Τι συμβαίνει στην Καστοριά

Το φάκελο των νομικών προσώπων και εταιριών στις οποίες συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ανοίγει την Παρασκευή το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τακτική συνεδρίασή του στις 4μ.μ., .

μετά τη βούληση του Γιώργου Κασαπίδη, για πλήρη έλεγχο και ενημέρωση στις συγκεκριμένες δομές

Του Ζήση Πιτσιάβα

Ο Περιφερειάρχης έχει ενημερώσει εδώ και αρκετές ημέρες τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να παρουσιαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο η πλήρης κατάσταση,
με τις πληροφορίες του «Π» να κάνουν λόγο για εισηγήσεις εκκαθάρισης και κλεισίματος επιχειρήσεων που είτε δεν έχουν δραστηριότητα, είτε δεν συμβάλλου στο έργο της Περιφέρειας.
Στους περιφερειακούς συμβούλους έχει φτάσει ήδη η εισήγηση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Κασαπίδη, στην οποία δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες αναφορές(καθώς αυτό θα γίνει από τους Αντιπεριφερειάρχες), είναι όμως σαφής η πρόθεση για λήψη απόφασης σε ότι έχει να κάνει με τη λύση των ανενεργών ή ζημιογόνων εταιρειών.
Στο γραφείο του Περιφερειάρχη, έχει πάει ουκ ολίγες φορές η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Γιούλα Γκατζάβελη, παρουσιάζοντας αιτήματα πολιτών, επιχειρήσεων ή άλλων προμηθευτών που ζητούν χρήματα για εργασίες τις οποίες έχουν εκτελέσει, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται αδύνατο καθώς σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχουν συμβάσεις ή παραστατικά.
Πολλές από τις συγκεκριμένες εταιρείες κουβαλάν υποχρεώσεις ακόμα και από την εποχή των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, συνέχεια των οποίων είναι η αιρετή Περιφέρεια, ενώ υπάρχουν και κάποιες που έχουν απενεργοποιηθεί από τη θητεία του Γιώργου Δακή, χρειάζεται όμως η εκκαθάριση τους.
Στην Καστοριά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, με την Εταιρεία Τουρισμού να συνεχίζει τη δράση της και να υπολογίζεται ως εργαλείο πρώτης γραμμής από την Περιφερειακή Αρχή, ενώ τα Γρεβενά ανενεργός είναι από την αρχή λειτουργίας της αιρετής περιφέρειας ο Πολιτιστικός Οργανισμός της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Στη Φλώρινα σε εμβληματική θέση βρίσκεται το Ωδείο της πόλης, ενώ πιθανότατα θα υπάρχει θέμα με μία από τις εταιρείες της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην οποία ίσως να χρειαστεί να μπουν και ορκωτοί λογιστές.
Μεγάλο ερωτηματικό για το μέλλον της, παραμένει η γνωστή ΕΠΤΑΚ Κοζάνης, εταιρεία η οποία ασκήσει μεγάλη δραστηριότητα και έχει «διευκολύνει» σε πολλές των περιπτώσεων την εκάστοτε περιφερειακή αρχή είτε στην πρόσληψη προσωπικού, είτε στη χρηματοδότηση εκδηλώσεων ή άλλων δράσεων. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προβλέπουν πολιτική αντιπαράθεση σε υψηλό επίπεδο στη συζήτηση για την ΕΠΤΑΚ, ενώ φαίνεται ο Γιώργος Κασαπίδης να έχει δεχθεί εισηγήσεις και για αναστολή λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας.
e-ptolemeos.gr

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks