-
Αρχική > Απόψεις > Αναστολή των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων Και τώρα τι Καστοριά μου;(ΤουΔώραθέτη _

Αναστολή των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων Και τώρα τι Καστοριά μου;(ΤουΔώραθέτη _

Επανάληψη του ίδιου σκηνικού φαίνεται να ξαναζεί η Καστοριά μας, πάντα δυστυχώς με το παρόμοιο αρνητικό αποτέλεσμα για την πόλη μας: ακύρωση, εγκατάλειψη, αποτυχία!

Το ζήσαμε με το σχέδιο Αθηνά, το ζήσαμε με την φυγή της Αρχιτεκτονικής, το ζήσαμε με την συμφωνία των Πρεσπών, το ζούμε και τώρα με την αναστολή των νέων τμημάτων.

Τι κοινό έχουν όλες οι παραπάνω περιπτώσεις; Μούδιασμα, αμηχανία και παράπονα από τους πολίτες της Καστοριάς! Επίσης, υπάρχει έντιμη δικαιολόγηση, αφού όλα τα κόμματα και οι κυβερνήσεις είχαν αναφέρει εκ των προτέρων τις προθέσεις τους και ίσως δεν θα έπρεπε να πέφτουμε από τα σύννεφα.

Όσον αφορά τα πανεπιστημιακά θέματα, κοινά είναι τα πρόσωπα επίσης, σε όλα τα επίπεδα, που ασκούσαν και ασκούν την εξουσία όταν πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις, και φυσικά με την ίδια κυβέρνηση.

Κατά πόσο τώρα αυτή η απόφαση θα είναι οριστική, θα τροποποιηθεί με κάποια εναλλακτική σχολή, και το κυριότερο, κατά πόσο θα επηρεάσει την πορεία της Καστοριάς θα φανεί στο μέλλον.

Όπως θα φανεί επίσης και η αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα των τοπικών μας αρχόντων στην διεκδίκηση των συμφερόντων μας…

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks