-
Αρχική > Πολιτισμός > Βραβεύσεις στο Άργος Ορεστικό (φωτογραφίες)

Βραβεύσεις στο Άργος Ορεστικό (φωτογραφίες)

Οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Άργους Ορεστικού είναι η καλύτερη ευκαιρία για να τιμήσουμε ανθρώπους που με ανιδιοτέλεια προσφέρουν στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας, αλλά και στους αναγκεμένους συνανθρώπους μας.
Έτσι, πριν την έναρξη της χθεσινής εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον εκλεκτό συμπατριώτη μας, ιατρό και συγγραφέα κ. Νώντα Τσίγκα για την ιδέα και την υλοποίηση τόσο της έκδοσης του λευκώματος, όσο και του μνημείου για τους αδίκως δολοφονηθέντες άμαχους Βογατσιώτες από τα στρατεύματα κατοχής του ιταλικού φασισμού (σοβαροί οικογενειακοί λόγοι δεν επέτρεψαν στον κ. Τσίγκα να παρευρεθεί).
Στην αρχιτέκτονα και εικαστικό κα Χριστίνα Μαυροπαίδη για το μνημείο με τον περιεκτικότατο συμβολισμό που φιλοτέχνησε στο Προσήλιο Βογατσικού.
Στην κα Πόλυ Μπλιάγκα που με μεράκι και υπομονή συνέλεξε τις προφορικές μαρτυρίες για το γεγονός της εκτέλεσης των 14 αμάχων Βογατσιωτών.
Επίσης στην κα Μαρία Παπαϊωάννου, η ιστορική έρευνα και τεκμηρίωση της οποίας ήταν καθοριστική για την ανακήρυξη οικισμών του Δήμου ως μαρτυρικών χωριών και
τέλος στους Φίλους Μοτοσυκλέτας Άργους Ορεστικού, οι οποίοι τα τρία τελευταία χρόνια προσφέρουν το σύνολο των εσόδων της ετήσιας εκδήλωσής τους στην Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου.

Πάνος Κεπαπτσόγλου

Top
Enable Notifications OK No thanks