-
Αρχική > Ελλάδα > Ο Πανελ. Ιατρικός Σύλλογος προτείνει το μάθημα «Αγωγή Υγείας» να μπει σε όλα τα σχολεία

Ο Πανελ. Ιατρικός Σύλλογος προτείνει το μάθημα «Αγωγή Υγείας» να μπει σε όλα τα σχολεία

Την εισαγωγή της «Αγωγής Υγείας» ως αυτόνομου μαθήματος – αντικειμένου στα σχολεία, εισηγήθηκε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με επιστολή που έστειλε προς την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Σύμφωνα με την επιστολή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου «Το σκεπτικό της πρότασής είναι ότι η πολιτεία θα πρέπει να επενδύσει στην πρόληψη για απτά, σταθερά και μακροχρόνια αποτελέσματα.»

Μάλιστα όπως σημειώνεται «ειδικά για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση του ωρολογίου προγράμματος, καθώς ήδη υπάρχει θεσμοθετημένη η ευέλικτη ζώνη, η οποία έγινε για τέτοια αντικείμενα, στην πράξη όμως συχνά χρησιμοποιείται διαφορετικά».

Γιατί η «Αγωγή Υγείας» πρέπει να μπει ως μάθημα σε όλα τα σχολεία

Όπως προτείνουν και οι γιατροί «Η παιδεία και η νοοτροπία όμως, σε όλα τα θέματα, χτίζεται και αναπτύσσεται στην παιδική και εφηβική ηλικία. Η αλλαγή της στάσης και συμπεριφοράς των Ελλήνων σε θέματα υγείας, μπορεί να γίνει, αν αυτά τα θέματα τα διδαχθούν τα σημερινά παιδιά (αυριανοί ενήλικες) στο σχολείο.»

Τι θα διδαχθούν οι μαθητές στο πλαίσιο του μαθήματος;

Με σύγχρονους και βιωματικούς τρόπους διδασκαλίας, θα γίνει διαπαιδαγώγηση σε θέματα όπως κάπνισμα και εξαρτησιογόνες ουσίες, διατροφή (είμαστε από τους πιο παχύσαρκους στην Ευρώπη, με ότι αυτό συνεπάγεται), αγωγή κολυμβητή (πρώτοι στην Ευρώπη και δεύτεροι στον κόσμο σε πνιγμούς), AIDS και άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα καθώς και εμπέδωση της έννοιας της πρόληψης, η οποία είναι η αποτελεσματικότερη θεραπεία, σύμφωνα και με την Ιπποκρατική ρήση.
Επιπλέον στα πλαίσια του μαθήματος – αντικειμένου «Αγωγή Υγείας», μπορεί να γίνεται και διδασκαλία – εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες στα μεγαλύτερα παιδιά και ιδίως της ΚΑΡ.Π.Α. (Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης), η οποία ήδη διδάσκεται σε πολλά ανεπτυγμένα κράτη.

 

Αρχική

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks