-
Αρχική > Διεθνή > Η τρομερή στιγμή που 12χρονος βλέπει τα χρώματα για πρώτη φορά στη ζωή του

Η τρομερή στιγμή που 12χρονος βλέπει τα χρώματα για πρώτη φορά στη ζωή του

Ο 12χρονος Jonathan Jones πάσχει από αχρωματοψία, δεν μπορεί δηλαδή να δει τα χρώματα γύρω του. Την ίδια πάθηση έχει και ο διευθυντής του στο σχολείο. Όταν ήρθε η ώρα να μάθουν για την αχρωματωψία, ο διεθυντής του έκανε μια σπουδαία έκπληξη.

Έφερε στην τάξη ένα ζευγάρι ειδικών γυαλιών που διορθώνουν το πρόβλημα και επιτρέπουν σε κάποιον να δει τα χρώματα. Τα προσέφερε στον Jonathan να τα δοκιμάσει και το 12χρονο αγόρι είδε έτσι για πρώτη φορά στη ζωή του τα χρώματα γύρω του. 

Η αντίδρασή του ήταν πέρα από λόγια καθώς η χαρά του συνδυάζονταν με δάκρυα στα μάτια από τη συγκίνηση. Ο αδελφός του ανέβασε το video στο διαδίκτυο, εκθειάζοντας την ευαισθησία του δασκάλου που ανέλαβε να κάνει αυτή τη χειρονομία. 

Μετά τη μεγάλη δημοφιλία του video η οικογένεια του Jonathan έφτιαξε μια σελίδα όπου κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να μαζέψει τα απαραίτητα χρήματα για να αγοράσει ο Jonathan τα δικά του γυαλιά ώστε να τα έχει μόνιμα. Μάλιστα η προσφορά των χρημάτων υπερκάλυψε την ανάγκη, συγκεντρώνοντας έτσι ένα μεγάλο ποσό που θα πάει σε ένα ίδρυμα για άτομα με προβλήματα όρασης.

Ben Jones@BenJones_5

My little brother is severely colorblind and so is his principle at school. While they were learning about colorblindness in class, his principle brought in some glasses that let him see color for the first time, and he was very emotional. Check it out:

Ενσωματωμένο βίντεο

26,7 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Top
Enable Notifications OK No thanks