-
Αρχική > Απόψεις > Πέτρος Τόσκος :Εμπειρία και εργατικότητα στο τιμόνι της ΔΕΥΑΚ(Του Δώραθέτη )

Πέτρος Τόσκος :Εμπειρία και εργατικότητα στο τιμόνι της ΔΕΥΑΚ(Του Δώραθέτη )

Η επιλογή του κ. Τόσκου από τον Δήμαρχο Καστοριάς για πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και η ομόφωνη αποδοχή της από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου φανέρωσαν από την αρχή την δυναμική του εγχειρήματος που με απλά λόγια λέγεται “σωτηρία ενός καραβιού που έχει πέσει πάνω στα βράχια”!

Από την πλευρά του ο κ. Τόσκος, με την πολυετή εμπειρία στην διαχείριση των κοινών από διάφορα πόστα, φάνηκε καθόλα έτοιμος και χωρίς κανένα δισταγμό, όχι μόνο αποδέχθηκε την μεγάλη πρόκληση για την προεδρία της ΔΕΥΑΚ, αλλά προχώρησε με ορμή και αποφασιστικότητα στις κινήσεις του από την πρώτη κιόλας ημέρα

. Όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος τότε, η προσπάθεια του κατευθυνόταν με βάση δυο μεγάλες στρατηγικές έννοιες: “επανεκκίνηση” και “βηματισμός”!

Σκοπός του νέου προέδρου ήταν από την πρώτη στιγμή να μπει “τάξη” σε όλα τα θέματα που αφορούν την εταιρία. Για το μεγάλο χρέος προς την ΔΕΗ, μονόδρομος είναι η επίλυση του από την κεντρική κυβέρνηση με τις κατάλληλες κινήσεις, επαφές και πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς και Υπουργούς, κινήσεις που έχουν ήδη ολοκληρώσει ένα πρώτο κύκλο επαφών και διαβουλεύσεων.

Όσον αφορά τα μικρότερα και βραχυπρόθεσμα προβλήματα, με ακρίβεια συνέπειας ο κ. Τόσκος ασχολήθηκε με το ζήτημα της άνισης συμμετοχής των πολιτών στις πληρωμές των λογαριασμών, και αφουγκρασμένος τα οικονομικοκοινωνικά προβλήματα των συνδημοτών μας, εφάρμοσε μια ρύθμιση αποπληρωμής των χρεών με σκοπό να αυξηθούν τόσο τα έσοδα, όσο και ο αριθμός των καλοπληρωτών πελατών της.

Σίγουρα τα προβλήματα είναι πολλά και δυσεπίλυτα. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως το φουρτουνιασμένο καράβι που λέγεται ΔΕΥΑΚ έχει βρει τον καπετάνιο του στο πρόσωπο του έμπειρου και μαχητικού προέδρου της κ. Τόσκου.

Ας ελπίσουμε να καταφέρει το καλύτερο δυνατό σε όλους τους τομείς και σύντομα να δούμε τόσο την εταιρία να καλυτερεύει τα οικονομικά της, όσο και τους δημότες να απολαμβάνουν ποιοτικότερο και φθηνότερο νερό.

Δώρα Κωτσοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks