-
Αρχική > Τοπικά νέα > Δημήτρης Σαββόπουλος Είμαστε σε καλό δρόμο για την υλοποίηση έργων και την αντιμετώπιση προβλημάτων(Δώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα Ν.Κ. )

Δημήτρης Σαββόπουλος Είμαστε σε καλό δρόμο για την υλοποίηση έργων και την αντιμετώπιση προβλημάτων(Δώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα Ν.Κ. )

Στα καυτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία της ΠΕ Καστοριάς,  όπως το  Μεταναστευτικό, η Σήραγγα της Κλεισούρας, το Αεροδρόμιο, το Φυσικό Αέριο και άλλα διαχρονικά θέματα,

 αλλά και τις λύσεις που προτείνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αναφέρθηκε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο αντιπεριφερειάρχης  της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης  Καστοριάς, στάθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποφασιστικότητα για τα  μεγάλα και διαχρονικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας και απασχολούν τους συμπολίτες μας.  Τόνισε μάλιστα πως όλοι μαζί οι αυτοδιοικητικοί , μπορούμε  να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για το  συμφέρον του τόπου μας.

 

Σήραγγα κλεισούρας

 Ήμαστε στον τρίτο μήνα τις θητείας μας έχουν ανοίξει πολλά μέτωπα ένα από αυτά είναι και η σύριγγα κλεισούρας που ψηφίστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο . Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που μας φέρνει αντιμέτωπους με τις πραγματικές δυσκολίες .Βρισκόμαστε  σε μια περίοδο που έχουμε πυρετώδες εργασίες για  να υποβάλουμε στο υπουργείο την συγκεκριμένη πρόταση .

Φράγμα Νεστορίου

 Το φράγμα  Νεστορίου είναι σταματημένο εδώ και τρία χρόνια . Βρίσκεται σε ένα στάδιο αναμονής και  περιμένουμε μέχρι τέλη Δεκεμβρίου να υπάρχει η οριστικοποίηση  μεταξύ της αναθέτουσας αρχής και του αναδόχου του υπουργείου και του  αναδόχου εργολάβου  για να κλείσει, η συμφωνία για  να συνεχίσουν  επιτέλους οι εργασίες του έργου 

Φυσικο αέριο

  Περιμένουμε όλοι να δούμε τις εξελίξεις από  το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από την ελληνική βουλή . Είναι στοίχημα για εμάς η παροχή φυσικού αερίου στους πολίτες της ακριτικής μας περιοχής .Ευελπιστώ ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το πολύ σε ένα με ενάμιση χρόνο είναι έργα τα οποία μέσα στην παλιά πόλη έχουμε κάποια δυσκολία όσον αφορά το κατασκευαστικό κομμάτι Εμείς από την πλευρά μας, θα δώσουμε όλη τη δέουσα σημασία και βαρύτητα, ασκώντας πίεση προς κάθε κατεύθυνση.

Μετανάστες

 Τόσο η Περιφερειακή ενότητα  Καστοριάς, όσο και  το περιφερειακό συμβούλιο σε  δηλώσεις μας,  έχουμε αναφέρει  πως σαν περιφέρεια δεν συμφωνούμε  με την έλευση των μεταναστών  στην περιοχή μας , χωρίς πρώτα να γίνει η απαιτουμένη  διαβούλευση  και ο σχετικός διάλογος με την ίδια την περιφέρεια και  το  υπουργείο.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας με τον  αυξανόμενο σε πληθυσμό μεταναστών -προσφύγων είναι ιδιαίτερο μεγάλο. Σίγουρα  χρειάζονται οργανωμένες  υποδομές καθώς επίσης και η σύγχρονη γνώμη της τοπικής μας  κοινωνίας .θα πρέπει όλες οι περιοχές να συνεισφέρουν . Εμείς σαν Καστοριά επειδή είμαστε μια ακριτική περιοχή με υψηλά ποσοστά ανεργίας .Πέρα όμως από έχουμε και  μεγάλες προσδοκίες στο κομμάτι του τουρισμού. Το Παράπονο μας ωστόσο είναι ότι δεν ήμαστε στο κομμάτι της διαβούλευσης και ουσιαστικά μαθαίνουμε εκ των υστέρων τις προτάσεις και τις αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου .Είναι κάτι που δεν μα βρίσκει σύμφωνους η πρόθεση για την κατανομή των προσφύγων .

Αεροδρόμιο

  Υπάρχει  ένα θέμα με τον πύργο έλεγχου και με τα καύσιμα. Πρέπει να αναβαθμιστεί και πιστεύω ότι  συντονισμένα οι αυτοδιοικητικοί  που έχουμε  την ευθύνη της περιφέρειας να κάνουμε έργα και να υλοποιήσουμε πράγματα για  τα  οποία έχουμε υποσχεθεί . Πρέπει όμως πρώτα να γίνει η αναβάθμιση με κόστος του ενός  1, 5 εκατομμυρίου ευρώ, που ζητήσαμε για την υλοποίηση της  μελέτης και την ολοκλήρωση του πύργου έλεγχου. Όσον αφορά τώρα  τις υποδομές θα έχουμε σύντομα ανακοινώσεις.  Ευελπιστούμε πάντως  να υπάρχει αποτέλεσμα στον διαγωνισμό  για να συνεχίσουν κανονικά οι πτήσεις που γίνονται μεταξύ Κοζάνης, Καστοριάς και Αθηνών.

Συνεργασία με τους αυτοδιοίκητικους

Ερωτώμενος τέλος ο κ Σαββόπουλος ποιες είναι οι σχέσεις του, με τους αυτοδιοικητικούς «Η  συνεργασία  μας είναι πολύ καλή .Έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις. Σε πρώτη φάση ο καθένας  κοιτάει τα δικά του,  είμαστε όμως  σε έναν  πολύ καλό δρόμο λέω ισχύς εν τη ενώσει, πρέπει να  ενωθούμε και να μονιάσουμε και να  προσπαθήσουμε για το καλό  του τοπου μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Top
Enable Notifications OK No thanks