-
Αρχική > Πολιτισμός > “ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ” – Η νέα δράση του ελπχ ΟΡΜΟΣ με αφετηρία τον ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟ & ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Φωτογραφίες)

“ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ” – Η νέα δράση του ελπχ ΟΡΜΟΣ με αφετηρία τον ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟ & ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Φωτογραφίες)

Μια καταπληκτική ημέρα, γεμάτη εικόνες, γνώσεις, εμπειρίες και ευχάριστες στιγμές, κατά την διάρκεια της νέας δράσης του ελπχ ΟΡΜΟΣ “Γνωρίζω τον τόπο μου”!

Στην πρώτη εξόρμηση μας επισκεφθήκαμε τους Αμπελόκηπους Καστοριάς, όπου είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον παραδοσιακό αλευρόμυλο του κ. Γεωργιάδη Βασίλη (μυλωνάς 3ης γενιάς) και να μάθουμε τόσο την διαδικασία που ακολουθούταν για την παραγωγή του αλευριού, όσο και λεπτομέρειες για τον μηχανολογικό του εξοπλισμό και πως αυτός έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στο χωριό.

Στην συνέχεια ακολούθησε περίπατος δίπλα από το ρέμα “Γκιόλε”, μπροστά από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος και με τελικό προορισμό το παρκάκι στη θέση “Τσιφλίκι”!

Έπειτα, επισκεφθήκαμε το παραδοσιακό καζάνι του Καπρή Δημήτρη, όπου όχι απλά μάθαμε για την διαδικασία απόσταξης του τσίπουρου, αλλά “βράσαμε” παρέα με ντόπιους παραγωγούς. Φυσικά, η εξόρμηση μας αυτή δεν θα μπορούσε να μην συνδυαστεί με τα απαραίτητα κοψίδια στην σχάρα, τουρσί, κρασί, τσίπουρο (γλυκά επιδόρπια!!!) και παραδοσιακά τραγούδια και χορούς 🙂

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς μας τους κ. Γεωργιάδη Βασίλη και Καπρή Δημήτρη για την ευγενική παραχώρηση και φιλοξενία στους χώρους τους, τον κ. Ζήση Στέλιο για την άψογη ξενάγηση και τον κ. Ζήση Ιωάννη για την προσφορά του κρασιού και του τσίπουρου! Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του ελπχ ΟΡΜΟΣ που συμμετείχαν και συνέβαλαν σε μια τέλεια από όλες τις απόψεις εξόρμηση.

Ετοιμαζόμαστε ήδη για την επόμενη μας επίσκεψη, να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο μας και να περάσουμε όμορφα 🙂

Πηγή: ελπχ ΟΡΜΟΣ (facebook)

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks