-
Αρχική > Πολιτισμός > 15ο Σύνταγμα Πεζικού :Οδοιπορικό μνήμης σε στιγμές που σημάδεψαν την ιστορία(Φωτογραφίες))

15ο Σύνταγμα Πεζικού :Οδοιπορικό μνήμης σε στιγμές που σημάδεψαν την ιστορία(Φωτογραφίες))

Μια ενδιαφέρουσα και σημαντική  ιστορική  διάλεξη,  με θέμα «Το υπερφυές θαύμα της εμφάνισης της Παναγίας μας σε μαχητή του έπους του ΄40 στη Βόρειο Ήπειρο και τα εξ αυτού Θεία μηνύματα», πραγματοποίησε πριν λίγο  το 15ο Σύνταγμα Πεζικού.

Ρεπορτάζ φωτογραφίες Θεόδωρος Γκαλιτσας

Η εκδήλωση έλαβε Χώρα στο Μπαιρακτάρειο μουσικό  Ωδείο Καστοριάς  με ομιλητή τον κ. Ευάγγελο Γ. Γριβάκο,
Αντιστράτηγο ε.α. Ο  κ. Γριβάκος, ξεδίπλωσε με παραστατικό  και  γλαφυρό λόγο  το ιστορικό της υπόθεσης και την  εμφάνιση της παναγίας μας σε μαχητή του έπους του ΄40 στη Βόρειο Ήπειρο και τα  μηνύματα που του είπε ότι οι Έλληνες θα βγουν νικητές, ξεσηκώνοντας  ρίγη συγκίνησης σε όλους τους παραστάμενους της εκδήλωσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο τέλος της εκδήλωσης αντάλλαξαν και συμβολικά  δώρα ο  αντιστράτηγος με τον διοικητή του Συντάγματος .Ο μεν  διοικητής του Συντάγματος  προσέφερε στον αντιστράτηγο ένα λεύκωμα της Καστοριάς δωρεά του πρώην δημάρχου Καστοριάς Ανέστη Αγγελή και ο  αντιστράτηγος δυο βλήματα ντουφεκιού που βρήκε στην Αλβανία σε ύψωμα όπου πρωτοστάτησαν οι μάχες του ελληνοϊταλικού πολέμου.

Παρών  στην εκδήλωση ήταν ο στρατηγός Γρηγοριάδης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ Σωτήρης Αδαμόπουλος , ο αντεισαγγελέας, ο  πρόεδρος του ερυθρού σταυρού κ. Συμεών Σπύρου , ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Καστοριάς , ο εκπρόσωπος του βουλευτή της ΝΔ, στελέχη του στρατού, εθνοφύλακες και πλήθος κόσμου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks