-
Αρχική > Απόψεις > Ραγκουτσάρια ήταν και πέρασαν (Θεοδώρα Κωτσοπουλου )

Ραγκουτσάρια ήταν και πέρασαν (Θεοδώρα Κωτσοπουλου )

Για άλλη μια φορά η Καστοριά μας έβαλε τα καλά της, οργανώθηκε, διασκέδασε και ξέδωσε στην ανατολή της νέας χρονιάς μέσα από το μοναδικό της Καρναβάλι, ή αλλιώς τα Ραγκουτσάρια μας στο τριήμερο των Φώτων.

Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι διοργανωτές και όποιος άλλος είχε την όποια ανάμειξη στην σημαντική αυτή εκδήλωση θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος από την επιτυχία και αυτής της εορταστικής εκδήλωσης. Σίγουρα επίσης όλοι μας, κάτοικοι, επισκέπτες, εργαζόμενοι και διοργανωτές θα έχουν πολύ όμορφες και μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις να θυμούνται.

Παρόλα αυτά, Ραγκουτσάρια ήταν και πέρασαν… και μαζί τους ολοκληρώνεται ένας κύκλος εορταστικής περιόδου που αφενός μας εισάγει σε ένα αναγκαίο και ευχάριστο κλίμα διασκέδασης και γλεντιών, ενώ αφετέρου και ταυτόχρονος μας απομακρύνει από τα καθημερινά μας προβλήματα και ζητήματα, είτε ατομικά είτε συλλογικά σαν κοινωνία.

Αυτά λοιπόν τα ζητήματα που όλοι μας ξεχάσαμε ή επιμελώς κρύψαμε κάτω από το εορταστικό χαλί του μαγικού 15νθημέρου και ειδικά του μοναδικού Καστοριανού Καρναβαλιού επανέρχονται στο προσκήνιο, με το ίδιο και ίσως πιο επιτακτικό τρόπο υλοποίησης τους.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να σηκώσουμε τα μανίκια και να ριχτούμε στην επίλυση όλων αυτών των θεμάτων. Ας αρχίσουμε λοιπόν ατομικά και να συνεχίσουμε ομαδικά και συλλογικά, σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks