-
Αρχική > Ελλάδα > Τι ισχύει οριστικά με την αργία των Τριών Ιεραρχών – Ανακοίνωση του υπ. Παιδείας

Τι ισχύει οριστικά με την αργία των Τριών Ιεραρχών – Ανακοίνωση του υπ. Παιδείας

Ερμηνευτική εγκύκλιος θα σταλεί στα σχολεία προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση

Ανοικτά θα είναι τα σχολεία στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ενώ οι μαθητές θα ακολουθούν το ωρολόγιο πρόγραμμά τους.

Μετά τη ρύθμιση, που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η οποία προβλέπει  την κατάργηση της σχολικής αργίας  για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ξεκαθαρίζει ότι: H 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική. Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω. Στη ρύθμιση, που κατατέθηκε στη Βουλή, τονίζεται ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος.

Πάντως, σε όλα τα σχολεία θα σταλεί εντός των ημερών ερμηνευτική εγκύκλιος ώστε να ενημερωθούν σχετικά οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.

Δείτε και το ρεπορτάζ του OPEN TV

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks