-
Αρχική > Τοπικά νέα > Βαθιά ανάσα για τα ξενοδοχεία μας το εορταστικό 12ήμερο στην Καστοριά(Δώρα Κωτσοπούλου  εφημερίδα Ν.Κ. 

Βαθιά ανάσα για τα ξενοδοχεία μας το εορταστικό 12ήμερο στην Καστοριά(Δώρα Κωτσοπούλου  εφημερίδα Ν.Κ. 

            Βαθιά ανάσα πήρε ο τουρισμός στο νομό Καστοριάς, με επίκεντρο την πόλη το δωδεκαήμερο των εορτών των Χριστουγέννων μέχρι και τα Θεοφάνεια, αφού τα  πράγματα ήταν σαφώς καλυτέρα σε σχέση με πέρυσι και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.

Επαν-ηλθαμε στις παλιές καλές εποχές

«Η πληρότητα  άγγιξε το  90% », δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο πρόεδρος των ξενοδοχειακών καταλυμάτων Καστοριάς κ. Σιδερης Σμαρόπουλος , για να προσθέσει: «Παράλληλα με τις κρατήσεις αυξήθηκε και η διάρκεια παραμονής στα καταλύματα σε 3 με 4 βραδιές, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη ανάσα στον τουριστικό κλάδο, που επόμενη προσδοκία του είναι οι σχολικές εκδρομές κατά την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου».

Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών  γέμισαν τα καταλύματα τόσο στην πόλη όσο και στο Άργος Ορεστικό  αλλά και στην ευρύτερη περιοχή ενώ αρκετούς επισκέπτες δέχθηκαν επίσης τα γραφικά χωριά  του Νεστορίου .
Ειδικά δε στην Καστοριά  οι πολλοί τουρίστες είχαν την ευκαιρία να δουν ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Καστοριάς στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος 8 Δεκεμβρίου 8  Ιανουαρίου.

Οι επισκέπτες κατέκλυσαν πλατείες της πόλης αλλά και την Παραλίμνιο χωρίς να αγνοήσουν την Μαυριώτισα και την σπηλιά του Δράκου. Πέρα από την περιήγηση, δοκίμασαν παραδοσιακές γεύσεις στα εστιατόρια και τις ταβέρνες της πόλης κι έκαναν μικρές εξορμήσεις στη γύρω περιοχή.

Ο νέος πρόεδρος πάντως  τόνισε  πως για μια ξενοδοχειακή μονάδα  για να μπορέσει να κρατηθεί δεν φτάνουν  μόνο οι γιορτές  αλλά χρειάζονται πολλές ακόμη ημέρες.

Η  βυζαντινή αρχόντισσα την τελευταία δεκαετία έκανε άλμα στον τουρισμό

Πάντως η Καστοριά, αποτέλεσε  φέτος για τις γιορτές των Χριστουγέννων, μαζί με την Αράχωβα, τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, τα Ιωάννινα, το Καρπενήσι και τη Φλώρινα, έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς  της χώρας μας, καθώς η βυζαντινή αρχόντισσα την τελευταία δεκαετία έκανε ένα άλμα στον τουρισμό.

Ανανεωμένη, με ενδιαφέρουσες προτάσεις αλλά και με κρατήσεις κι έντονη νυχτερινή ζωή, η Καστοριά ήταν και φέτος ό,τι πρέπει για μια απόδραση στις γιορτές και μια από τα πιο πολυσύχναστα ορεινά τουριστικά θέρετρα. Η πόλη της λίμνης καθρεφτίζει με αυταρέσκεια την όψη της στα ήσυχα νερά της λίμνης Ορεστιάδας κι εκείνα αντανακλούν την γοητεία και την αρχοντιά της εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Νότια και βόρεια παραλία, βυζαντινές εκκλησίες δίπλα σε πολυκατοικίες, παλιά αρχοντικά –άλλα αναστυλωμένα, όμορφα ξενοδοχεία, άλλα κτισμένα, δίπλα στη λίμνη, άλλα σε γραφικά μέρη,  καφετέριες, εμπορικά μαγαζιά κι εναλλακτικά καφενεία συνθέτουν την εικόνα της πόλης, μας, η οποία μαζί με τα πλούσια μνημεία της αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών τουριστών . «Ως προορισμός είναι από τους ομορφότερους  ειδικά αυτή την περίοδο, οι δε τιμές και οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι πολύ καλές.  Μπορούμε να καλύψουμε και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.  Ακόμη και μέσα στην κρίση τα επίπεδα κρατήθηκαν σε υψηλό επίπεδο και αυτό εκτιμήθηκε από τους επισκέπτες.  Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρει αυτό που ψάχνει και ζητά. Σίγουρα  έμεινε ικανοποιημένος και θα ξανάρθει», κατέληξε ο κ. Σμαρόπουλος .

Φυσικά, με τέτοιες ομορφιές άλλα και με μια πλούσια πολιτιστική  κληρονομία, όπως είναι η Σπηλιά του δράκου, ο Λιμναίος οικισμός, κ.λπ. δεν θα υπήρξε επισκέπτης  που να  μην έμεινε ικανοποιημένος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks