-
Αρχική > Απόψεις > Ο τόπος μας χρειάζεται αναγέννηση (Δώρα Κωτσοπούλου)

Ο τόπος μας χρειάζεται αναγέννηση (Δώρα Κωτσοπούλου)

Δεν υπάρχει περιθώριο για παλινωδίες, θεωρίες και ατέρμονες φιλοσοφικές συζητήσεις περί του ορθού, επιθυμητού και κατάλληλου. Υπάρχει χώρος μόνο για το αναγκαίο. Είδαμε, ζήσαμε και πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μας παίρνει άλλο σαν τοπική κοινωνία με τα λόγια και επιτέλους πρέπει να περάσουμε στην πράξη.

Οι πρόσφατες εκλογές ανέδειξαν νέες διοικήσεις σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχουν λοιπόν οι τιμονιέρηδες και είναι φρέσκοι. Έχουν στο νου τους την πορεία, αφού χάρη σ’ αυτήν και το πρόγραμμα τους έπεισαν τον κόσμο και εκλέχθηκαν. Μένει τώρα να ακολουθήσουμε την ρότα τους, την ρότα μας. Και αν κάπου δούμε ότι δεν βγαίνει ή παρεκκλίνουμε, με θάρρος και αυτογνωσία να επανέλθουμε στον δρόμο μας.

Τα προβλήματα πολλά και γνωστά: από το νερό που πίνουμε και ανησυχούμε μέχρι την ανεργία και την κοινωνική πρόνοια. Όλα ξεκινούν από την δουλειά, και οι τοπικές αρχές στην σημερινή εποχή καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα δίπολο ιδιαίτερα απαιτητικό: την συμβολή τους στην δημιουργία θέσεων εργασίας και την ικανοποίηση της ποιότητας ζωής.

Μετά λοιπόν την ψυχική και οργανική ανάταση που πετύχαμε όλοι μας, λίγο – πολύ, στις εορταστικές ημέρες έρχεται η αναγκαιότητα της σκληρής εργασίας για την επίτευξη των στόχων μας, έτσι ώστε του χρόνου να είμαστε και πάλι όλοι μαζί και μακάρι ακόμη περισσότεροι στα επόμενα Ραγκουτσάρια της Καστοριάς.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να σηκώσουμε τα μανίκια και να ριχτούμε στην επίλυση όλων αυτών των θεμάτων. Ας αρχίσουμε λοιπόν ατομικά και να συνεχίσουμε ομαδικά και συλλογικά, σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Top
Enable Notifications OK No thanks