-
Αρχική > Η Διαδρομή στον Κόσμο του Βιβλίου > Ν’αγαπάμε ο ένας τον άλλον (Της Ελένης Κωστοπούλου Από την στήλη Η Διαδρομή στον Κόσμο του Βιβλίου)

Ν’αγαπάμε ο ένας τον άλλον (Της Ελένης Κωστοπούλου Από την στήλη Η Διαδρομή στον Κόσμο του Βιβλίου)

Η “Διαδρομή στον Κόσμο του Βιβλίου ” θα ξεκινήσει το μαγευτικό της ταξίδι,  μ’ έναν συγγραφέα που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό του, έναν συγγραφέα που τα βιβλία του, μας βοήθησαν να συνειδητοποιήσουμε, να ανακαλύψουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να τον αποδεχτούμε.

Ο Λεονάρντο Μπουσκάλια για όσους δεν γνωρίζουν, γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου το 1924 και πέθανε στο σπίτι του στο Glenbrook της Νεβάδα στις 12 Ιουνίου του 1998 από καρδιακή προσβολή.

Υπήρξε Επίκουρος καθηγητής της κοινωνικής- παιδαγωγικής και ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας. Ιταλικής καταγωγής αλλά γέννημα θρέμα της Καλιφόρνιας. Ήταν γνωστός σε εκατομμύρια ακροατές και θεατές που τον παρακολουθούσαν σε αίθουσες δεξιώσεων και τηλεοπτικές εκπομπές.
Τα πιο γνωστά βιβλία του είναι:
“Ν’ αγαπάμε ο ένας τον άλλον”
“Να ζεις να αγαπάς και να μαθαίνεις”
“Λεωφορείο 9 για τον παράδεισο”
“Η αγάπη”
“Ο δρόμος του Ταύρου”
“Η πτώση του φύλλου που το έλεγαν Φρόυντ”
“Προσωπικότητα και ολοκλήρωση”
“Ν’ αγαπάμε ο ένας τον άλλον” είναι το βιβλίο που διαλέξαμε να παρουσιάσουμε μέσα από τη στήλη μας.
Υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων;
Οι άνθρωποι αγαπάνε με ειλικρίνεια; Ξέρουν να συγχωρούν;
Δείχνουμε την αγάπη μας με πράξεις;
Αυτά και πολλά άλλα ακόμη ερωτήματα θα απαντηθούν μέσα από τις σελίδες του Λέο Μπουσκάλια. Η κατανοητή γραφή του θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε σε βάθος τις ανθρώπινες σχέσεις, θα μας συμβουλέψει και θα μας προβληματίσει.
Περίληψη: Με το βιβλίο του “Ν’ αγαπάμε ο ένας τον άλλον” , ο Λέο Μπουσκάλια, μας εισάγει στην επιστήμη των ανθρώπινων σχέσεων,  όπως, θα μπορούσαμε να την κατανοήσουμε και να την εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή. Τώρα ο κοσμοαγάπητος συγγραφέας, αποκαλύπτει τους λεπτούς και περίπλοκους μηχανισμούς που καθορίζουν τη συμπεριφορά μας, εξηγεί τους λόγους που μας κάνουν να σκοντάφτουμε στις σχέσεις μας με τους άλλους και αναλύει τη μέθοδο μιας οικουμενικής συμπεριφοράς με άξονα την κατανόηση, τη συγχώρεση, τη συμπάθεια και την αγάπη.
Διακυρήσσει ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι μια επιστήμη που πρέπει να να τη διδασκόμαστε και να τη μαθαίνουμε όπως μαθαίνουμε και κάθε άλλη τέχνη που μας επιτρέπει να επιβιώνουμε. Είναι η επιστήμη που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε ένα νέο βάθος στον εαυτό μας και νέες δυνατότητες στις σχέσεις μας με τους άλλους.
Στο σημείο αυτό θα προβάλλουμε και ένα απόσπασμα από το βιβλίο του, το οποίο, αξίζει να σημειωθεί.
“Υπάρχει πραγματικά ψέμα που ψυχολογικά ειναι υγιές και προκαλεί την ωριμότητα και την ανάπτυξη που δεν πληγώνει και από το οποίο κανένας δεν επηρεάζεται αρνητικά;
Οι πιο πολλοί έχουμε νοιώσει τον πόνο που προέρχεται από την εξαπάτηση, ειδικά όταν μας εξαπατούν αυτοί που αγαπάμε. Η προσωπική μας ασφάλεια στηρίζεται στην προϋπόθεση ότι οι πληροφορίες που μας δίνουν αυτοί που μας αγαπούν θα είναι τίμιες και αξιόπιστες. Όταν κλονισθεί αυτή η προϋπόθεση, όταν αποσυρθεί από τις σχέσεις μας, δεν πρέπει να απορήσουμε αν δούμε τη ζωή μας να διαταράζεται και να συντρίβεται προσωρινά ή και μόνιμα. Όταν η αγάπη είναι αρκετά δυνατή, μπορεί να σταθούμε ικανοί να αποδεχτούμε την κατάσταση, ή να σκεφτούμε ορθολογικά και να πούμε ότι δεν έγινε και κάτι με κακή πρόθεση ή με την επιθυμία να προκαλέσει πόνο.
Μπορούμε ακόμη ν’ αντιμετωπίσουμε και ν’ αποδεχτούμε την αναλήθεια με ανθρώπινη ανοχή. Αναγνωρίζουμε την ανθρωπιά του προσώπου. Συγχωρούμε”.
Ένα διαχρονικό βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί απ’ όλους…
Και η διαδρομή στον κόσμο του βιβλίου συνεχίζεται…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks