-
Αρχική > Η Διαδρομή στον Κόσμο του Βιβλίου > Όλα τα κακά σκορπά”(Της Ελένης Κωστοπούλου Από Την Στήλη Η Διαδρομή Στον Κόσμο Του Βιβλίου)

Όλα τα κακά σκορπά”(Της Ελένης Κωστοπούλου Από Την Στήλη Η Διαδρομή Στον Κόσμο Του Βιβλίου)

Κανένα ταξίδι δεν είναι πιο όμορφο, από εκείνο που μας χαρίζουν τα βιβλία και δεν υπάρχει πιο ωραία “βόλτα” από την αναγνωστική.

Η “Διαδρομή στον Κόσμο του Βιβλίου “,συνεχίζει την περιπλάνησή της, με τον πολλά υποσχόμενο συγγραφέα Γιώργο Πετράκη και το βιβλίο του, “Όλα τα κακά σκορπά” από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.
Ποιος είναι όμως, ο ταλαντούχος αυτός συγγραφέας με την υπέροχη γραφή και με μία ροή που δεν κουράζει τον αναγνώστη αλλά τον γεμίζει εικόνες;
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Γιώργος Πετράκης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Κατάγεται από το Ρέθυμνο. Σπούδασε χημικός μηχανικός, καθώς και εφαρμοσμένα μαθηματικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Η συλλογή διηγημάτων” Όλα τα κακά σκορπά” είναι το πρώτο του βιβλίο.
Παίρνοντας στα χέρια του το βιβλίο ο αναγνώστης, θα παρακολουθήσει μέσα από τα 15 αυτά διηγήματα καθημερινούς ήρωες να έρχονται αντιμέτωποι με τις φοβίες τους. Βλέπουμε ανθρώπους να παλεύουν με τα αδιέξοδα – την αλήθεια – την καθημερινότητα. Μέσα από την παραστατική γραφή του συγγραφέα, θα γνωρίσουμε χαρακτήρες που θα μπορούσαν να ζουν ανάμεσά μας.
Περίληψη:
Το κενό ως απουσία, το κενό ως ησυχία, το κενό ως ανησυχία, το κενό ως φόβος, το κενό ως νόμος, το κενό ως αλλαγή, το κενό ως προσαρμογή, το κενό ως αναμονή, το κενό ως υπερβολικά πολλή ζωή, το κενό ως υπερβολικά πολύς θάνατος.
Στα δεκαπέντε αυτά διηγήματα, τόπος είναι ένα σπίτι ή ένα γραφείο, ένα αυτοκίνητο ή ένα λεωφορείο, ένα μπαρ ή ένα νοσοκομείο, ένας δρόμος ή μία ακτή, ένα δωμάτιο ή μία φυλακή. Οι άνθρωποι περιφέρονται στα στενά όρια του τόπου τους κουβαλώντας μέσα τους τη ζωή ή την ανάμνηση μιας ζωής. Δεν μιλούν ποτέ ο ένας στον άλλον, απευθύνονται μόνο στον εαυτό τους, ή σε αυτό που είναι ο άλλος εντός τους.
Χρόνος δεν υπάρχει – κι όμως γύρω τους κυλάει φυσιολογικά, φέρνει γεγονότα και συμβάντα, στάσεις και μετακινήσεις, δράσεις και αντιδράσεις, ερωτήσεις και αποκρίσεις.
Πραγματικό και μη πραγματικό δεν συγκρούονται ποτέ, μόνο αλλάζουν θέσεις. Στην ιστορία καθενός υπάρχει πάντα ένα τέλος. Κι αυτό – θα μπορούσε κανείς να υποθέσει – είναι από μόνο του καλό.
Στο σημείο αυτό θα αναφέρω και ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο:
“Έζησες την καλύτερη ιστορία, αλλά όπως τη ζούνε τα παιδιά – σε όνειρο, που συμβαίνει κάτι μαγικό μπροστά τους και δεν μπορούν να το αγγίξουν. Έχεις δει πως γουρλώνουν τα μάτια; Απλώνουν τα χέρια κάτι να πιάσουν, μα τα χέρια μένουν μετέωρα στον αέρα. Ίσως φωνάζουν κάποιον άγγελο – ποιος ξέρει -, μα έτσι το έχουν συνήθεια οι άγγελοι και αν τους φωνάζεις δεν απαντούν”.
Τελικά, θα καταφέρουν οι ήρωες να υπερπηδήξουν τα εμπόδια που τους παρουσιάζονται; Τι συμβαίνει όταν χρειαστεί να υπερβούν τον εαυτό τους; Τι είναι πιο σκληρό να παλεύεις με αλλόκοτες καταστάσεις που σου παρουσιάζονται ή με τον εαυτό σου;
Μέσα από τις σελίδες και τους χαρακτήρες που τα βιώνουν όλα αυτά, ο συγγραφέας Γιώργος Πετράκης μας δίνει τις απαντήσεις.
Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί απ’ όλους.
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 21 Φεβρουαρίου, από το βιβλιοπωλείο “Λεξικοπωλείο ” στο Παγκράτι.
Να ευχηθούμε καλοτάξιδο και καλοδιάβαστο από το αναγνωστικό κοινό.
Και η διαδρομή στον κόσμο του βιβλίου συνεχίζεται…

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks