Στη δομή της Κορησού δραστηριοποιείται η κοινωνική οργάνωση Κοινωνικό ΕΚΑΒ του Οδυσσέα Βουδούρη, πρώην Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παλιό πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτός που άφησε αιχμές στο Γιάννη Μουζάλα για τη διαχείριση του προσφυγικού και παραιτήθηκε από την θέση του λίγους μήνες μετά. Συντονιστής της δομής είναι ο βελβεντινός Αντώνης Ρήγας, πρώην οργανωτικός υπεύθυνος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ειδομένη.

Ο δράστης κρατείται για ποινικό κακούργημα, ενώ το θύμα κακοποιημένο σύμφωνα με την εκτίμηση του ιατροδικαστή, θα μεταφερθεί σε άλλη δομή της χώρας. Την ώρα του συμβάντος υπήρχε ένα άτομο βάρδια, αλλά δεν αντιλήφθηκε το συμβάν. Η δραματική συναισθηματική κατάσταση του θύματος μαρτύρησε το δράστη για να καταγγελθεί στη συνέχεια το γεγονός την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου από τους ανθρώπους της δομής.

Γεννιούνται πολλά ερωτήματα για τον τρόπο ελέγχου των 30 αγοριών από το Κοινωνικό ΕΚΑΒ, όταν μάλιστα συμβαίνουν τόσο τρανταχτά γεγονότα με τις ηλικίες των ασυνόδευτων να μην είναι απόλυτα ταυτοποιημένες. Αν τελικά δεν μπορείς να ελέγξεις 30 ασυνόδευτους έφηβους, αύριο τι θα γίνει στις κλειστές δομές;

Ιωάννα Παπαδημητρίου