2 φλ. ζαχαρη
2 φλ. σιμιγδαλι ψιλο
1 φλ.αλευρι
2 φλ. καρυδια ψιλοκομμενα
1 κ.σ γεμάτη μπεικιν παουντερ
1 κ.σ κανελα
1/2 κ.γ γαρυφαλλο
1/2 ποτηρι κονιακ
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
μια πρεζα αλατι
Για το σιρόπι
1 κιλο ζαχαρη
4 ποτηρια νερο
1 κ.σ χυμο λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινω με το σιροπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Ανακατευω σε ενα μπωλ σιμιγδαλι ,αλευρι, μπεικιν, ξύσμα πορτοκαλιου και κανελογαρυφαλλα μαζι.
Στον καδο του μιξερ χτυπω με μια πρεζα αλατι τα ασπραδια σε μαρεγκα.
Τα βαζω στην ακρη για αργοτερα σε ενα άλλο καθαρο μπωλ.
Στον ιδιο καδο που χτύπησα τα ασπράδια βαζω τους κροκους και τη ζαχαρη και χτυπω σε δυνατη ταχυτητα μεχρι να αφρατεψουν και να γινουν σαν κρεμα!!
Χαμηλωνω ταχυτητα και
προσθετω εναλλαξ σιμιγδαλι και κονιακ μεχρι να τελειωσουν τα υλικα!!!Ξεκινω με τα στερεά υλικά.
Διπλωνω απαλα τη μαρεγκα μου στο μειγμα των αβγων προσεχοντας να μην πεσει ο ογκος.
Τελος προσθετω και τα καρυδια.
Βουτυρωνω ενα ταψι 38 νουμερο και ριχνω την καρυδοπιτα μεσα .
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 1 ωρα και 10 λεπτα περιπου !!!!!
Βγαζω και σιροπιαζω με το κρυο σιροπι!!!!
Για τη γκαναζ σοκολάτας
500γρ σοκολατα κουβερτουρα
300 γρ κρεμα γαλακτος
2 κ.σ μελι
Βαζω σε δυνατη φωτια την κρεμα γαλακτος να καψει.
Τραβω απο τη φωτια και προσθετω την κουβερτουρα.
Ανακατευω μεχρι να ομογενοποιηθει καλα η σοκολατα και προσθετω το μελι.
Ανακατευω καλα και αφηνω να πεσει λιγο η θερμοκρια της.
Απλώνω στην καρυδόπιτα.
Αν θελω στολιζω με ροζετες σαντυγης!!!!!!!Καλη επιτυχια!!!!!!!
(για ένα ταψί νούμερο 38)
Η συνταγή είναι από τη μαμά μίας καλής φίλης!!!!
Ευχαριστώ πολύ!!!