-
Αρχική > Διεθνή > Η μάχη δύο ποντικών για μία μπουκιά φαγητό στο μετρό είναι η «Φωτογραφία της Χρονιάς»

Η μάχη δύο ποντικών για μία μπουκιά φαγητό στο μετρό είναι η «Φωτογραφία της Χρονιάς»

Στο μετρό του Λονδίνου τρωκτικά κάνουν συχνά – πυκνά την εμφάνισή τους στις αποβάθρες

Μπορεί -ακόμα- στο δικό μας μετρό να μην έχουμε συνηθίσει ποντίκια να κάνουν τις βόλτες τους, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για το μετρό του Λονδίνου όπου, σύμφωνα με το BBC, τρωκτικά κάνουν συχνά – πυκνά την εμφάνισή τους στις αποβάθρες. Το φαινόμενο αυτό εκμεταλλεύτηκε ο φωτογράφος Sam Rowley και απαθανάτισε ένα μοναδικό στιγμιότυπο, το οποίο αναδείχθηκε σε σχετική ψηφοφορία ως η «Φωτογραφία Άγριας Ζωής της Χρονιάς».

Μία βραδιά από τις πολλές που ο Rowley βρισκόταν σε αποβάθρα του λονδρέζικου μετρό, εντόπισε δύο μικρά, μαύρα ποντίκια να δίνουν κυριολεκτικά μάχη για μια μπουκιά φαγητού που είχε πέσει από κάποιον επιβάτη. Προσπάθησε πολύ, τράβηξε διάφορες λήψεις και, τελικά, κατάφερε να αποσπάσει εκείνη τη μία που θα του χάριζε το βραβείο «Φωτογραφία Άγριας Ζωής της Χρονιάς», σε διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό. Η εν λόγω φωτογραφία του Rowley απέσπασε περίπου 28.000 ψήφους.

 

πορεί -ακόμα- στο δικό μας μετρό να μην έχουμε συνηθίσει ποντίκια να κάνουν τις βόλτες τους, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για το μετρό του Λονδίνου όπου, σύμφωνα με το BBC, τρωκτικά κάνουν συχνά – πυκνά την εμφάνισή τους στις αποβάθρες. Το φαινόμενο αυτό εκμεταλλεύτηκε ο φωτογράφος Sam Rowley και απαθανάτισε ένα μοναδικό στιγμιότυπο, το οποίο αναδείχθηκε σε σχετική ψηφοφορία ως η «Φωτογραφία Άγριας Ζωής της Χρονιάς».

 

ΕΘΝΟΣ

 

 

Top