-
Αρχική > Ελλάδα > Κολέγια: Ισοτιμήθηκε πτυχίο φοίτησης πέντε εξαμήνων με πτυχίο ΑΕΙ φοίτησης πέντε ετών!

Κολέγια: Ισοτιμήθηκε πτυχίο φοίτησης πέντε εξαμήνων με πτυχίο ΑΕΙ φοίτησης πέντε ετών!

Την καταγγελία έκανε στη Βουλή η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, η οποία ζητεί εξηγήσεις από το υπουργείο Παιδείας

Νικολίτσα Τρίγκα

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να νομοθετηθεί η αντιστοίχιση πτυχίων κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ, και η πρώτη «αναγνώριση» έγινε. Το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν),του υπουργείου Παιδείας αντιστοίχησε πτυχίο από ιδιωτικό κολέγιο με διάρκεια φοίτησης πέντε εξαμήνων με πτυχίο από ελληνικό ΑΕΙ με διάρκεια φοίτησης πέντε ετών. Η σχετική καταγγελία έγινε στη Βουλή από τη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, με ερώτηση, που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Πλέον στους επόμενους σχετικούς διαγωνισμούς θα είναι δυνατή η πρόσληψη πτυχιούχων αλλοδαπής που δεν διαθέτουν πράξη αναγνώρισης ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., αλλά θα έχουν απλώς εξασφαλίσει την αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών τους από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Καθίσταται σαφές ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση η Κυβέρνηση υλοποιεί στοχευμένα και ενισχύει θεσμικά μια διαδικασία που έχει «εφευρεθεί» με αποκλειστικό σκοπό την αναγνώριση των πτυχίων που χορηγούν τα ελληνικά κολέγια μέσω ξένων πανεπιστημίων, συντελώντας με τον τρόπο αυτό στην υποβάθμιση των τίτλων σπουδών που απονέμουν τα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και αδιαφορώντας για τις μελλοντικές επιπτώσεις στη δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνία γενικότερα.

Πρόσφατα το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. αντιστοίχισε πτυχίο από ιδιωτικό κολέγιο με διάρκεια φοίτησης πέντε εξαμήνων με πτυχίο από ελληνικό ΑΕΙ με διάρκεια φοίτησης πέντε ετών!

 

ΕΘΝΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks