-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά και μετανάστες (Θεοδώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ )

Καστοριά και μετανάστες (Θεοδώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ )

Έντονη η ανησυχία των καστοριανών  για το θέμα της παρουσίας αλλά και των φημολογουμενων νέων αφίξεων μεταναστών στα μέρη μας.

 Αυξάνεται συνεχώς η ανησυχία των Καστοριανών γύρω από το θέμα της παρουσίας αλλά και των φημολογουμενων νέων αφίξεων μεταναστών στα μέρη μας. Το πλαίσιο που δημιουργείται γίνεται ολοένα πιο σύνθετο και ταυτόχρονα πιο έκρυθμο σχετικά με την εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν συμβάλει, πρώτα από όλα, τις τελευταίες ημέρες οι ενέργειες των ίδιων των μεταναστών που διαβιούν ήδη στην Καστοριά.

Πλειάδα ληστειών και διαρρήξεων, πολλές από τις οποίες αυξάνεται συνεχώς η ανησυχία των Καστοριανών γύρω από το θέμα της παρουσίας αλλά και των φημολογουμενων νέων αφίξεων μεταναστών στα μέρη μας. Το πλαίσιο που δημιουργείται γίνεται ολοένα πιο σύνθετο και ταυτόχρονα πιο έκρυθμο σχετικά με την εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν συμβάλει, πρώτα από όλα, τις τελευταίες ημέρες οι ενέργειες των ίδιων των μεταναστών που διαβιούν ήδη στην Καστοριά. Πλειάδα ληστειών και διαρρήξεων, πολλές από τις οποίες έγιναν μπροστά σε κάμερα και άλλες έχουν εξιχνιαστεί από τους πολίτες τους ίδιους, έχουν αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα εγκληματικότητας στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, βιασμούς και παραβατικές συμπεριφορές, εντός και εκτός των δομών φιλοξενίας όπου διαμένουν από πολίτες και εργαζόμενους στις δομές.

Από την άλλη πλευρά οι ολοένα και πιο συχνές αναφορές από επισήμους στην πιθανότητα δημιουργίας κέντρων φύλαξης ή άλλων παρόμοιων δομών στην Δυτική Μακεδονία και στην Καστοριά έχουν θορυβήσει όλους τους Καστοριανούς.

Ειδικά μετά τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων, στον απόηχο της επίσκεψης του Υπουργού Εσωτερικών στην Καστοριά, σχετικά με τα οικονομικά οφέλη από την έλευση των μεταναστών ενισχύουν τον φόβο δημιουργίας μιας ή/και περισσοτέρων Μοριών στον τόπο μας.

Τέλος, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει στο KASTORIA365, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς προς τον κόσμο και η αίσθηση ότι κάτι κρύβεται και μαγειρεύεται στις πλάτες του. Ελπίζουμε οι τοπικοί μας άρχοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks