Τσικνοπέμπτη σήμερα και o Καστοριανός ιδιοκτήτης του ελληνικού ψητοπωλείου Greekouzina, στο Πρέστον της Αγγλίας, Βασίλης Καταστέργιος, προτείνει στους αναγνώστες του Κostarazi24, τέσσερις μαρινάδες χοιρινoύ… για ένα τέλειο ψήσιμο!
Μαρινάδα με κρασί και κόλιανδρο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι σε κόκκους
Μαρινάδα με πορτοκάλι και μέλι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαρινάδα με μπύρα και κρεμμύδι
1 ποτήρι μπύρα
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Μαρινάδα με ρίγανη και μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τip: Αφήστε τις μπριζόλες για τουλάχιστον 6 ώρες μέσα στη μαρινάδα, ώστε να πάρουν τις μυρωδιές της και να μαλακώσει το κρέας (τα υλικά είναι για να μαρινάρουμε 3-4 μέτριες μπριζόλες).
Aπό το Πρέστον της Αγγλίας, καλή Τσικνοπέμπτη και καλή σας όρεξη!!!