-
Αρχική > Συνταγές > ΠΕΙΝΙΡΛΙ

ΠΕΙΝΙΡΛΙ

ΥΛΙΚΑ για το ζυμαράκι μου

1 κούπα του nescafe χλιαρό νερό (300γρ)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και άλλες δυο εξτρά για το άλειμμα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 με 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
2 διαφορετικά τυριά γκούντα emmental ανακατεμένα μεταξύ τους και μπέικον από δυο λωρίδες μέσα στο καθένα !!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το νερό και το βάζετε μέσα σε μία λεκανίτσα διαλύετε την μαγιά μέσα,( προσοχή το νερό να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η δύναμη της μαγείας και θα έχετε αποτυχία) στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι και το βούτυρο το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο , φτιάχνετε ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια σας και το χωρίζετε σε 7 μπάλες σαν ένα μεγάλο μανταρίνι, τα τοποθετείτε επάνω σε λαδόκολλα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν στη συνέχεια αλευρώνετε την περιοχή σας γιατί το ζυμαράκι θα κολλάει και ανοίγετε πιτούλες μακρόστενες γεμίζετε με τα παραπάνω υλικά και κλείνετε ρολαροντας από τα πλάι με τα δάχτυλα σας να γίνουν σαν βαρκούλες και ενώνετε στο τέλος τις δυο άκρες τους στη συνέχεια λιώνετε βιτάμ soft τα αλείφετε από πάνω και ρίχνετε και από μία κουταλίτσα μέσα και ψήνετε για 20 λεπτά Καλή επιτυχία σε όσους τα φτιάξουν!! Είναι το καλύτερο ζυμαράκι που θα έχετε φάει ποτέ και κάνει και για πίτσα!!

 

Top
Enable Notifications OK No thanks