-
Αρχική > Αθλητικά > ΕΦΟΑ: Aνοίγει γήπεδα για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

ΕΦΟΑ: Aνοίγει γήπεδα για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, ζητάει το άνοιγμα επιλεγμένων τένις κλαμπ για την Ολυμπιακή προετοιμασία των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαραη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΦΟΑ, υπάρχει αναστολή λειτουργίας σε όλους τους αναγνωρισμένους και μη συλλόγους αντισφαίρισης καθώς και στα ιδιωτικά τένις κλαμπ, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ωστόσο, οι δύο κορυφαίοι Έλληνες εκπρόσωποί μας στο παγκόσμιο τένις, θα πρέπει να προπονηθούν για το διάστημα που δεν υπάρχει δράση στα δύο tour και έτσι η ΕΦΟΑ ζητάει την λειτουργία κάποιων γηπέδων, προκειμένου Μαρία και Στέφανος να μπορούν να προπονηθούν με τις ομάδες τους.

Πιθανότατα, η Μαρία Σάκκαρη θα προπονείται στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον Όμιλο Αντισφαίρισης Γλυφάδας. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό για την παρακολούθηση των προπονήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΦΟΑ

“Η ΕΦΟΑ θα ζητήσει, μέσω της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας από τις Διοικήσεις των Σταδίων, Γυμναστηρίων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων της επιλογής των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη, να επιτρέψουν την είσοδό τους καθώς και των γυμναστών και προπονητών τους, στις εγκαταστάσεις τους, για να συνεχίσουν την Ολυμπιακή Προετοιμασία τους σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 1, η οποία ρητά προβλέπει «Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 14.3.2020 έως και 27.3.2020 άρθρο 6 Των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους.»

Θα ακολουθήσει πιστά τη διαδικασία εισόδου, ενημερώνοντας τους Αθλητές και τα Σωματεία-Μέλη της, που ανήκουν οι Πρωταθλητές Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, ώστε να απευθύνουν εγγράφως αίτημα προς την Ε.Φ.Ο.Α., στο οποίο θα περιλαμβάνονται επί πλέον των Αθλητών ονομαστικά, όλα τα πρόσωπα που τους υποστηρίζουν, προσδιορίζοντας επίσης τους χώρους που επιθυμούν να προετοιμαστούν, το οποίο θα διαβιβάσει στην ΕΠ.Ο.Π. για τα περαιτέρω” ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΦΟΑ.

 

-anoigei-

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks