-
Αρχική > Παραπολιτικά > Καστοριά Κορονοϊός  : Και όμως δεν βάζουμε μυαλό!

Καστοριά Κορονοϊός  : Και όμως δεν βάζουμε μυαλό!

Δυστυχώς τα κρούσματα ανευθυνότητας όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται ανησυχητικά στην Καστοριά μας, στην πόλη από την οποία προέρχονται οι μισοί νεκροί της Ελλάδος από τον Κορονοϊό.

Δείγμα πρώτο η αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων και πεζών σήμερα στην πόλη, με το που ανέβηκε η θερμοκρασία και μύρισε άνοιξη κάνοντας μας όλους να νομίζουμε ότι ήταν το κρύο και όχι η απειλή της πανδημίας που κρατούσε τον κόσμο μακριά από την γυροβολιά.

Δείγμα δεύτερο και ακόμα πιο ανησυχητικό τα παράπονα πολιτών από όμορους νομούς για επισκέψεις καστοριανών στον τόπο τους. Ειδικά στην πόλη των Γρεβενών, όπου από ότι φαίνεται κατευθύνονται αρκετοί συμπολίτες μας για ψώνια από τα δικά τους σούπερ μάρκετ, αρχίζει και αναπτύσσεται ένα έντονο ‘’αντι-καστοριανό’’ σύνδρομο και συναίσθημα.

Την έλλειψη κοινωνικής και συλλογικής ευθύνης που δυστυχώς συνεχίζουν να επιδεικνύουν αρκετοί από εμάς φαίνεται ότι θα την πληρώσουμε και άμεσα, εν έσω της πανδημίας, αλλά και μελλοντικά, με την δημιουργία ‘’αντι-καστοριανών’’ συνδρόμων.

Ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας, τι λέμε, τι κάνουμε και τι προτείνουμε!

ο Παρατηρητής

Top
Enable Notifications OK No thanks