-
Αρχική > Απόψεις > Η Καστοριά στο μάτι του κυκλώνα : ( Θεοδώρα Κωτσοπούλου)

Η Καστοριά στο μάτι του κυκλώνα : ( Θεοδώρα Κωτσοπούλου)

Αυξάνονται συνέχεια σε ένταση και συχνότητα οι επικριτικές φωνές για την διαχείριση της κρίσης από την Περιφερειακή Αρχή του τόπου μας.

Στην κοινή γνώμη είχαν δημιουργηθεί αρκετές επιφυλάξεις και σκεπτικισμός από την αργή αντίδραση των αρμοδίων μετά την έλευση των γουναράδων, μαθητών και εκδρομέων σε μια περίοδο έντονης ανησυχίας και έξαρσης του ιού σε γειτονικές χώρες.

Την ανησυχία παρέτεινε το γεγονός των πολλών ‘’έκτακτων’’ και μυστικών συσκέψεων των αρμοδίων στο κτήριο της ΠΕ Καστοριάς, χωρίς επίσημη ενημέρωση παρά μόνο τις διαρροές και αποκαλύψεις των δημοσιογράφων, και το χειρότερο, χωρίς καμία δέσμη μέτρων.

Έτσι, βρεθήκαμε ξαφνικά η μικρή και απομονωμένη μας Καστοριά να είναι, μαζί με την Πάτρα, στο μάτι του κυκλώνα με τα περισσότερα κρούσματα και θύματα του κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα

Η αντίδραση της περιφερειακής αρχής ήταν η αποστολή επιστολής που ζητούσε να τεθεί ο νομός Καστοριάς σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Μια επιστολή όμως από την οποία απουσίαζε η υπογραφή του κυριότερου εκπροσώπου της τοπικής κοινωνίας, του περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη.

Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε έντονα από πολλούς τόσο στην Κοζάνη όσο και στην Καστοριά και είναι αρκετοί αυτοί που διέκριναν μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος, καθώς και ένα ρήγμα, ανάμεσα στους κυρίους Κασαπίδη και Σαββόπουλου.

Μάλιστα, πολλοί το θεώρησαν σαν την απόδειξη της απουσίας και αδυναμίας των δυο αντρών να διαχειριστούν την κρίση, και χαρακτήρισαν την επιστολή ως ‘’πολιτικό άλλοθι’’ του κ. Σαββόπουλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρούμενος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον της Περιφερειακής αρχής για το θέμα της διαχείρισης των κτηνοτρόφων και της παραγωγής τους μετά την απόφαση καραντίνας στα χωριά ου Βοϊου.

Ακόμα πιο σκληρός ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος της ομάδας Καρυπίδη κ. Ναούμ Μαρκόπουλος ο οποίος κατηγόρησε τους κ. Σαββόπουλο και Κασαπίδη για την αδράνεια τους και απόρησε πώς κοιμούνται τα βράδια μετά τις αρνητικές εξελίξεις, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον κ. Σαββόπουλο ‘’κλώσα’’ που κρύβεται πίσω από την επιστολή εκτάκτου ανάγκης.

Όπως και να έχει, η κατάσταση είναι κρίσιμη και απαιτείται η συμβολή και βοήθεια του καθενός, ακόμα και μέσω της καλοπροαίρετης κριτικής, για να βελτιωθούμε και να ξεπεράσουμε τους σκοπέλους για την Καστοριά μας.

Top
Enable Notifications OK No thanks