-
Αρχική > Τοπικά νέα > Σιατίστης κ. Αθανάσιος: “Είναι ευκαιρία να παραμείνουμε στο σπίτι και να ασχοληθούμε με τις ουσιώδεις αξίες της ζωής””

Σιατίστης κ. Αθανάσιος: “Είναι ευκαιρία να παραμείνουμε στο σπίτι και να ασχοληθούμε με τις ουσιώδεις αξίες της ζωής””

Να ακολουθούν πιστά τις εντολές της πολιτείας προτρέπει τους πιστούς της επαρχίας του ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε λόγω των έκτακτων μέτρων της Κυβέρνησης, τονίζει πως “είναι ευκαιρία να παραμείνουμε στο σπίτι και να βιώσουμε καλύτερα τις οικογενειακές μας στιγμές, μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν και να ασχοληθούμε με τις ουσιώδεις αξίες της ζωής” και συμπλήρωσε πως “από εκεί με ευλάβεια, προσοχή και κατάνυξη, να τελούμε τις ακολουθίες της μεγάλης τεσσαρακοστής, κάνοντας το σπίτι μας εκκλησία”.

Επειδή ο πρώτος θάνατος που επήλθε από τον μολυσματικό ιό στη Δυτική Μακεδονία ανήκε σε άτομο από τη Σιάτιστα, ο κ. Αθανάσιος, θέλοντας να εμψυχώσει τους κατοίκους, επισημαίνει πως “δεν πρέπει να φοβόμαστε, απλά να προσέχουμε, έχοντας ακλόνητη πίστη, ταπείνωση, πειθαρχία, αλλά και απόλυτη εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού”.

Σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης Σιατίστης στέλνοντας μήνυμα προς τους ιερείς της επαρχίας του, σημειώνει πως “τώρα είναι η ώρα της εκκλησίας” και τους παροτρύνει να σταθούν δίπλα στον κόσμο, έτσι ώστε κανείς αυτές τις στιγμές, να μην νοιώθει μόνος και απομονωμένος.

Ο κ. Αθανάσιος κλείνει την εγκύκλιό του υπογραμμίζοντας πως “η πίστη που δίνει ελπίδα αλλά και το γνήσιο ορθόδοξο φρόνημα των αγίων της εκκλησίας μας είναι τα σημαντικότερα στηρίγματα της κοινωνίας απέναντι σε αυτήν την πανδημία”.

orthodoxia.info

 

Top
Enable Notifications OK No thanks