-
Αρχική > Αθλητικά > Κορονοϊός: Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Κορονοϊός: Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Μετά από συνεδρίαση της ΔΟΕ με την ιαπωνική Κυβέρνηση, λήφθηκε η ιστορική απόφαση και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβάλλονται!

Η τελική απόφαση για την αναβολή των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο πάρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης (24.03.2020) ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε πρότεινε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να αναβληθούν και να μετατεθούν για το 2021, σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δίκτυο NHK, ο Άμπε έκανε την ανακοίνωση στον Μπαχ, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης. Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότερες χώρες ζητούσαν επιτακτικά την αναβολή των Αγώνων, με τελευταίες τις ΗΠΑ.

Τις προηγούμενες ημέρες, Αυστραλία, Καναδάς, Πολωνία, Νέα Ζηλανδία είχαν διατρανώσει την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η Αυστραλία και ο Καναδάς, μάλιστα, έκαναν γνωστό χθες ότι αποσύρουν τις αθλητικές τους συμμετοχές από τους Αγώνες, προκειμένου να προστατεύσουν τους αθλητές τους από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Μάλιστα, αύριο, Τετάρτη 25 Μαρτίου, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα.

Όπως μεταδίδει το BBC, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σήμερα από την αρμόδια Επιτροπή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Top
Enable Notifications OK No thanks