-
Αρχική > Απόψεις > Κορονοϊός στην Καστοριά. Απών ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης( Του ΔώραΘέτη )

Κορονοϊός στην Καστοριά. Απών ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης( Του ΔώραΘέτη )

Σίγουρα σε μια κρίσιμη στιγμή όπως αυτή που βιώνουμε, χρειάζεται συστράτευση και ενότητα στον κοινό αγώνα ενάντια στην εξάπλωση του φονικού ιού.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό χρειάζεται να ικανοποιούνται δυο βασικές παραμέτρους: αφενός η διευρυμένη και έντονη παρουσία όλων των αρμοδίων και αφετέρου η καλοπροαίρετη συμμετοχή και έκφραση άποψης.

Το τελευταίο διάστημα όμως φαίνεται ότι κάποιοι ‘’λάμπουν δια της απουσίας τους’’ τις δύσκολες αυτές ώρες του αγώνα των Καστοριανών. Και είναι κρίμα, γιατί είναι οι κατεξοχήν αρμόδιοι και αυτοί που θα περιμέναμε να ηγηθούν του τεράστιου αγώνα στον οποίο όλοι οι πολίτες της Καστοριάς αγωνίζονται.

Πρώτα από όλα ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης που δυστυχώς διέψευσε τις προσδοκίες για εκπροσώπηση όλης της Δυτικής Μακεδονίας. Φαίνεται λοιπόν πως δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο από την ‘’μετά-λιγνίτηκη’’ εποχή της Κοζάνης και δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για τα όσα δραματικά διαδραματίζονται στην Καστοριά μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν της συμμετοχής του σε μια μυστική σύσκεψη στις αρχές της εμφάνισης του κορονοϊού, ο κ. Κασαπίδης δεν έδωσε το παραμικρό στίγμα στην Καστοριά, στην οποία φαίνεται ότι άφησε στο έλεος της.

Η ενόχληση είναι ιδιαίτερα μεγάλη από ανθρώπους που στήριξαν την υποψηφιότητα του και ειδικότερα από αυτούς που γνωρίζουν πράγματα εκ των έσω καθώς του καταλογίζουν την μη κήρυξη του νομού μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η απουσία του δε είναι τόσο χτυπητή που σχολιάστηκε ακόμα και σε κύκλους της Κοζάνης.

Η δυσαρέσκεια είναι ιδιαίτερα έντονη και έχει αρχίζει να εκφράζεται με διάφορους τρόπους ακόμα και σε κύκλους συνεργατών του εδώ στην Καστοριά, παρά την προσπάθεια διασκέδασης των εντυπώσεων μέσα από την απόφαση για χορήγηση μασκών και φορεσιών σε όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η κριτική αυτή, πέρα από την έκφραση της κοινής γνώμης δεν αποσκοπεί πουθενά αλλού πέρα από την ενεργοποίηση των επιθυμητών αντανακλαστικών στους αρμόδιους εκπροσώπους. Ο λαός δείχνει τον δρόμο με μεγάλη προσπάθεια.

Καιρός να πράξει το ίδιο και ο κ. Κασαπίδης, και ας είναι και για την Καστοριά μια φορά.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks