-
Αρχική > Απόψεις > SOS : Καστοριά  2.500 οικογένειες βιώνουν συνθήκες πείνας ( Θεοδώρα Κωτσοπούλου )

SOS : Καστοριά  2.500 οικογένειες βιώνουν συνθήκες πείνας ( Θεοδώρα Κωτσοπούλου )

Σε δραματική κατάσταση πολλές οικογένειες και άποροι στην Καστοριά

– Δραματικές στιγμές ζουν πολλοί συμπολίτες μας εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του Κορονοϊού που είχε σαν αποτέλεσμα τον τερματισμό προετοιμασίας των γευμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς. Περίπου 400  μερίδες φαγητού ετοιμάζονταν και μοιράζονταν σε άτομα που τα είχαν ανάγκη στον νομό Καστοριάς, από το  Φιλόπτωχο ταμείο  της Ι.Μ Καστοριάς.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε απόγνωση αφού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν το μοναδικό μέσο επιβίωσης τους: το φαγητό.

Επίσης οι υπηρεσίες πρόνοιας των ΟΤΑ υπολειτουργούν και φαίνονται ανήμπορες να συνδράμουν με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται πιο ζοφερή για τους συνανθρώπους μας.

Ένα ακόμη δυσάρεστο  επακόλουθο για την περιοχή μας είναι και το κλείσιμο των γουνοποιητικών  επιχειρήσεων διότι έμειναν χωρίς δουλειά πάνω από 2.500  οικογένειες στην περιοχή μας και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να στερούνται ακόμη και τα αυτονόητα.

Μια κατάσταση που από σήμερα  έγινε ακόμη πιο δύσκολη με  τα δραστικά μέτρα  που πήρε η κυβέρνηση  την  καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου έως τις 6 το πρωί της 4ης Απριλίου

Πλέον είναι η ώρα για αποφάσεις και πράξεις στήριξης των συνανθρώπων μας. Μπορεί ο καθένας να βοηθήσει από το μετερίζι του.

Αντι λοιπόν οι θεσμικοί να τρώγονται και να ασχολούνται με θέματα που δεν είναι αρμοδιότητα τους ας ασχοληθούν επιτέλους με τα του οίκου τους . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΣΣΣΣ

Ας μιλήσουν οι πράξεις μας λοιπόν, όλων μας

 

Top
Enable Notifications OK No thanks