-
Αρχική > Απόψεις >  Ενας Περιφερειάρχης φάντασμα (Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου )

 Ενας Περιφερειάρχης φάντασμα (Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου )

Το ότι η Καστοριά επλήγη από την πανδημία περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας πλην Αττικής είναι τεκμηριωμένο.

Όπως εξίσου τεκμηριωμένη είναι και η αδράνεια της περιφερειακής διοίκησης, η οποία, εάν ελάμβανε κάποια μέτρα, θα μπορούσε σίγουρα να απαλύνει και να εξομαλύνει κάπως την τρέχουσα κατάσταση…

 

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτή από τους πολίτες της Καστοριάς η αδιαφορία της περιφερειακής αρχής στο σοβαρότατο πρόβλημα τους. Μια αδιαφορία η οποία ξεφεύγει κατά πολύ από τα όρια του ανεκτού και καθίσταται άκρως επικίνδυνη για τις ανθρώπινες ζωές

• Ο περιφερειάρχης θα μπορούσε εδώ και μέρες να εισακούσει τις προτάσεις των τοπικών δημάρχων και του Αντιπεριφερειάρχη και να ζητήσει επίσημα από την πολιτεία να κηρυχθεί όλη η περιοχή σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. ΔΕΝ το έκανε!

• Θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα επιτελείο ειδικού σκοπού με εξειδικευμένους επιστήμονες και στελέχη πολιτικής προστασίας που θα επιλαμβανόταν της υπόθεσης. ΔΕΝ το έκανε!

• Θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ειδικό γραφείο ενημέρωσης που να εκδίδει καθημερινά δελτία τύπου και ενημέρωσης των πολιτών για τις τρέχουσες εξελίξεις. ΔΕΝ το έκανε!

• Θα μπορούσε να ζητήσει κατεπείγουσα ενίσχυση του νοσοκομείου Καστοριάς με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αφού σε εποχή πανδημίας δεν υπάρχει σε αυτό ούτε καν πνευμονολόγος. ΔΕΝ το έκανε!

• Θα μπορούσε να ενισχύσει το δυναμικό της υπάρχουσας ΜΕΘ ή να δημιουργήσει νέες έκτακτες σε άλλα ενδεδειγμένα κτήρια που θα βελτίωναν κάπως την διαχείριση των εισαγόμενων περιστατικών. ΔΕΝ το έκανε!

• Θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα team ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών οι οποίοι, πίσω από έναν τετραψήφιο αριθμό κλήσης, θα αναλάμβαναν την ψυχολογική υποστήριξη των τρομοκρατημένων κατοίκων της περιοχής. ΔΕΝ το έκανε!

• Θα μπορούσε να προσφέρει έκτακτες αμοιβές και παροχές που θα προσέλκυαν εθελοντές από όλη την χώρα για την κατ’ οίκον εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων. ΔΕΝ το έκανε!

• Θα μπορούσε να στείλει μια ομάδα ειδικών να κάνει ιχνηλάτηση και επισταμένη τοπική έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί ο ακριβής τρόπος και η διαδρομές που ακολούθησε ο ιός για να μπει στην τοπική κοινωνία.

ΔΕΝ το έκανε! Ο κύριος Κασαπίδης έχει στα αλήθεια κολοσσιαίες ευθύνες για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η Καστοριά, ευθύνες που σίγουρα θα τις βρει μπροστά του κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον Το θέμα είναι ότι πολλοί από εμάς, όταν έρθει η στιγμή, δεν θα βρισκόμαστε εκεί για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας!

Λεωνίδας Εκιντζόγλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks