-
Αρχική > Ελλάδα > Η σημερινή τοποθέτηση του καθηγητή Τσιόδρα για τον θάνατο της 41χρονης μητέρας από κορωνοϊό

Η σημερινή τοποθέτηση του καθηγητή Τσιόδρα για τον θάνατο της 41χρονης μητέρας από κορωνοϊό

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, και καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας στο πλαίσιο της σημερινή ενημέρωσης ερωτηθείς

για το περιστατικό της 40χρονης μητέρας τριών παιδιών που αντιμετώπιζε χρόνιο άσθμα, ήταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τον γιατρό, κατέληξε στο σπίτι της και εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό απάντησε τα εξής:

«Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, έχω πληροφορηθεί ότι υπήρχε και υποκείμενο νόσημα.

Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις υποκειμένων νοσημάτων και όταν δεν υπάρχει επικοινωνία με προσωπικό θεράποντα ιατρό, πρέπει να κατευθύνονται στα κατά τόπους νοσοκομεία αναφοράς, ώστε να γίνεται έγκαιρα η διάγνωση και να χορηγείται η κατάλληλη θεραπεία.

Αυτό είναι σημαντικό για να μην θρηνήσουμε ζωές σε ανθρώπους οι οποίοι έμειναν σπίτι και δεν τους δόθηκε η κατάλληλη οδηγία ή δεν ακολούθησαν την σωστή οδηγία. Πάντα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και ο πολίτης. Είμαστε μαζί, παλεύουμε τον κοινό εχθρό. Σε μια επιδείνωση συμπτωμάτων να αναζητούν βοήθεια και να δίνεται η κατάλληλη θεραπεία, όσον το δυνατόν γρηγορότερα.»

Ο κορωνοϊός είναι μια νόσος που μπορεί να φερθεί άσχημα

Όπως σημείωσε ο καθηγητής στην απάντησή του «Ο κορωνοϊός μια νόσος η οποία μπορεί να φερθεί άσχημα, αλλά πολύ σπάνια, και να συμπεριφερθεί και να εξελιχθεί σε μια σοβαρότατη πνευμονία ακόμα και σε νέους, κατά τα άλλα υγιείς, ανθρώπους.

Είναι μια νόσος για την οποία δεν έχουμε όλα τα επιστημονικά δεδομένα, αλλά με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι το 95% των ανθρώπων την περνάει, το 80%-85% σε πολύ ήπια μορφή και ένα 5%-10% σε μια μέτρια προς σοβαρή μορφή, που απαιτεί και νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Οι άνθρωποι που έχουν χρόνιο νόσημα, να ζητούν πιο γρήγορα ιατρική βοήθεια

Επίσης, ο καθηγητής τόνισε «Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν χρόνιο νόσημα, θα πρέπει να ζητούν πιο γρήγορα ιατρική βοήθεια. Η γρίπη παρουσιάζεται με ίδια εικόνα, πυρετό και βήχα, και είναι πολύ δύσκολο κανείς με τα κλινικά σημεία να πει αν είναι το ένα ή το άλλο. Αν ανήκει σε νεαρή κατηγορία, σε νεαρό κομμάτι του πληθυσμού και δεν έχει άλλο ήπιο νόσημα, η συμβουλή μας ισχύει.»

 

Αρχική

Top
Enable Notifications OK No thanks