-
Αρχική > Ελλάδα > Ανατροπή στα έκτακτα μέτρα με το επίδομα των 800 ευρώ (Video)

Ανατροπή στα έκτακτα μέτρα με το επίδομα των 800 ευρώ (Video)

Ανατροπή στα έκτακτα μέτρα με το επίδομα των 800 ευρώ (Video) Αποκάλυψη-σοκ του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη

Υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μίλησε για την πλατφόρμα όπου οι δικαιούχοι θα κάνουν αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ, η οποία και έχει ανοίξει και αποκάλυψε πως στην πορεία το υπουργείο θα προβεί σε διεύρυνση αυτών που εντάσσονται στη ρύθμιση. Παράλληλα σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ και εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά πως θα συμπληρώσετε τη δήλωση

«Δύο πράγματα θα γίνουν, διεύρυνση της παραμέτρου με τη μορφή κωδικού αριθμού δραστηριότητας και στη συνέχεια εξατομικευμένη αντιμετώπιση επιχειρήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Σταδιακά αυτοί που αδικούνται περισσότερο στην πρώτη φάση θα ενισχύονται περισσότερο στη δεύτερη», κατέληξε.

Παράλληλα, τόνισε ότι το νέο μέτρο θα ισχύσει από τις επόμενες μέρες και θα γίνει η κατάλληλη πληροφόρηση σε εκείνων που θέλουν να προβούν σε νέα αίτηση εξατομίκευσης. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να προστεθούν στη λίστα των ΚΑΔ μερικοί ακόμα, μέχρι να οριστεί πλήρως το μέτρο της εξατομίκευσης.

Στο χθεσινό eurogroup έγινε λόγος για μια πρώτη πρόσθετη απόφαση για ενεργοποίηση του ESM με ένα αρχικό ποσό 2% του ΑΕΠ (4δισ. για Ελλάδα), σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, το οποίο είναι ένα βήμα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν, γιατί θα χρειαστούν για τις οικονομίες ολόκληρης της Ευρώπης.

Ωστόσο, το ποσό αυτό δε γνωρίζει πώς θα αξιοποιηθεί, καθώς υπάρχουν άγνωστες βασικές παράμετροι του προβλήματος, άγνωστες παράπλευρες απώλειες και παρενέργειες στην παγκόσμια οικονομία.

Το κρίσιμο ερώτημα πάντως είναι πόσο καιρό θα διαρκέσουν τα lock down στις χώρες που έχουν επιβληθεί, τι εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν για να απαλυνθούν οι επιπτώσεις στην οικονομία και τι θα συμβαίνει όταν θα ολοκληρώνεται η εποχικότητα του ιού. «Να το αντιμετωπίσουμε σαν ένα προσωρινό φαινόμενο και οχι μόνιμο», τόνισε ο υφυπουργός.

ΑΑΔΕ: Επιστροφές φόρου και ΦΠΑ – Ποιοι τις δικαιούνται

Tην επιστροφή φόρου εισοδήματος και του ΦΠΑ μέχρι το ύψος των 30.000 ευρώ ενέκρινε με εγκύκλιο ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Επίσης, πριν από λίγο έγινε και η φορολοταρία και μπορείτε να δείτε εδώ αν κερδίσατε 1000 ευρώ!

Πιο αναλυτικά δίνεται εντολή για εκκρεμείς υποθέσεις κατά την 20η Μαρτίου να διενεργηθεί άμεσα η επιστροφή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων και φόρου προστιθέμενης αξίας φυσικών προσώπων ή νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων εάν το συνολικό ποσό για κάθε δικαιούχο δεν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

 

https://www.athensmagazine.gr/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks