-
Αρχική > Συνταγές > Νηστίσιμη συνταγή για τραγανά και μοσχοβολιστά κουλουράκια πορτοκαλιού

Νηστίσιμη συνταγή για τραγανά και μοσχοβολιστά κουλουράκια πορτοκαλιού

Θα γίνουν ανάρπαστα

Νηστίσιμη συνταγή για τραγανά και μοσχοβολιστά κουλουράκια που θα γίνουν ανάρπαστα. Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεση της. Αν σας αρέσουν οι γλυκές συνταγές, δείτε πως να φτιάξετε το πιο νόστιμο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας!

Υλικά:

  • Ένα νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι
  • Ένα νεροπότηρο ηλιέλαιο
  • Ένα νεροπότηρο ζάχαρη
  • Ένα μπέικιν πάουντερ
  • Μια βανίλια
  • Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Αλεύρι περίπου 750 γραμμάρια

* Προσοχή: Το νεροπότηρο υπολογίζεται πως είναι 300ml

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά μας.
  2. Βάζουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι μας.
  3. Ζυμώνουμε τα υλικά μας.
  4. Σταματάμε να ζυμώνουμε, τα υλικά μας.
  5. Αφήνουμε, τη ζύμη μας, να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα (σ.σ. εξήντα λεπτά).
  6. Πλάθουμε, με τα υλικά μας, τα κουλουράκια μας.
  7. Τοποθετούμε, λαδόκολλα, στο ταψί μας.
  8. Τοποθετούμε, τα κουλουράκια μας, στο ταψί μας, το οποίο περιέχει λαδόκολλα.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  10. Τοποθετούμε το ταψί με τα κουλουράκια μας στο φούρνο μας.
  11. Ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  12. Ψήνουμε τα κουλουράκια μας για περίπου δεκαπέντε με είκοσι λεπτά ή έως ότου, τα κουλουράκια μας, πάρουν χρώμα.
  • Προσοχή: Καλύτερα είναι να ελέγχουμε τα κουλουράκια μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (σ.σ. περίπου κάθε πέντε λεπτά). Έτσι, θα αποφύγουμε να μας καούν, τα κουλουράκια μας.

 

athensma

Top
Enable Notifications OK No thanks