-
Αρχική > Απόψεις > ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.  ( Της Ειρήνης Αντωνοπούλου διδάκτωρ Πανεπιστημίου) 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.  ( Της Ειρήνης Αντωνοπούλου διδάκτωρ Πανεπιστημίου) 

Διανύοντας την τέταρτη  εβδομάδα καραντίνας στην πατρίδα μας κάποιοι νομίζουν ότι η συνειδητή επιλογή να μείνουμε σπίτι είναι ευκαιρία να συκοφαντούν

και να μολύνουν την κοινωνία με το μικρόβιο του κοινωνικού αυτοματισμού.
Η συκοφαντική επίθεση προς τους εκπαιδευτικούς τις τελευταίες μέρες από συγκεκριμένους δημοσιογράφους καθόλου τυχαία δεν είναι.
Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για να ξελασπώσουν την κυβέρνηση για τις παλινωδίες της στο θέμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε (με όλες τις επιφυλάξεις για την αξιοπιστία τους) στο ερώτημα: «Είστε ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης;» οι αρνητικές γνώμες είναι περισσότερες από τις θετικές.
Εκεί αναλαμβάνουν υπηρεσία τα παπαγαλάκια, που θέλουν να κατασκευάσουν ενόχους και να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση.
Είναι μέρος από την απίστευτη προπαγάνδα διαστρέβλωσης της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς υγεία, εργασιακά, παιδεία κτλ.
Εδώ όμως υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες γονείς, που προσπαθούν ή προσπάθησαν επί μέρες να μπουν στις πλατφόρμες και διαπίστωσαν την πλήρη κρατική ανεπάρκεια.
Σε αυτούς τι θα πουν; Ότι φταίνε οι εκπαιδευτικοί;
Οι ευθύνες του Υπουργείου είναι τεράστιες. Προτίμησε τα επικοινωνιακά σόου και την προβολή μιας εικονικής πραγματικότητας.
 Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων, από την πρώτη στιγμή τόνισαν ότι δεν υπάρχει καμία προετοιμασία και ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα επικοινωνίας με τους μαθητές, φοιτητές  με όλους τους δυνατούς τρόπους.
Η άρνηση της κυβέρνησης είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν τρεις  εβδομάδες.
Οι εκπαιδευτικοί, με βαθιά αίσθηση της ευθύνης, θα σταθούν με κάθε τρόπο δίπλα στα παιδιά.
Ως παιδαγωγοί γνωρίζουμε ότι η φυσική παρουσία μας μέσα στην τάξη και η καθημερινή επικοινωνία μας με τα παιδιά είναι αναντικατάστατη.
Τώρα θα δώσουμε τη μάχη και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες θα σταθούμε δίπλα στους μαθητές , φοιτητες μας.
Ταυτόχρονα, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ισοτιμία για όλους τους μαθητές , φοιτητες ζητώντας από την κυβέρνηση παροχή γρήγορης σύνδεσης, εξοπλισμού κτλ. για όλους.
 Επίσης ζητάμε να λυθούν τα τεχνικά ζητήματα, να μη γίνει η δημόσια εκπαίδευση βορά στους ιδιώτες, να ενισχυθούν με εξοπλισμό οι συνάδελφοι, να υπάρχει ξεκάθαρη οδηγία για εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks