-
Αρχική > Απόψεις >  Καστοριά : Αναμένοντας τα έκτακτα μέτρα από 8 μ.μ. 8 π.μ , αυστηρή απαγόρευση  κυκλοφορίας (Δώρα Κωτσοπούλου )

 Καστοριά : Αναμένοντας τα έκτακτα μέτρα από 8 μ.μ. 8 π.μ , αυστηρή απαγόρευση  κυκλοφορίας (Δώρα Κωτσοπούλου )

Θέατρο του παραλόγου θυμίζει τόσο η κατάσταση με την εξάπλωση του κορονοϊού στην Καστοριά, όσο, και κυρίως, ο τρόπος αντιμετώπισης της από την πολιτική ηγεσία, όλων των επιπέδων της περιοχής μας.

Ξεκινήσαμε με μια ομοψυχία, σπάνια για τα τοπικά δεδομένα, όλων των εμπλεκομένων φορέων στις 15 Μαρτίου που ζητούσαμε σαν Καστοριά «έκτακτα μέτρα, καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας, όλα αυτά για να περιορίσουμε την εξάπλωση», όπως δήλωναν τότε στις συνεντεύξεις τους σε πανελλήνια κανάλια οι αυτοδιοικητικοι μας .

Άσχετα εάν η κοινή επιστολή των εκπροσώπων μας ήταν χωρίς καμία αξία, όπως όλοι παραδέχτηκαν στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, αφού ο μοναδικός τρόπος για να επέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν να την εισηγηθεί ο Περιφερειάρχης, ο οποίος όμως ήταν κάθετα αντίθετος τότε!

Η μη ικανοποίηση αυτής της κοινής μας απαίτησης, οδήγησε στα τραγελαφικά γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, όπου το κοινό μέτωπο περιορίστηκε στους τρεις δημάρχους μόνο, οι οποίοι ζητούσαν εσπευσμένα και πάλι έκτακτα μέτρα και σύσκεψη με τον ΕΟΔΥ, αλλά πριβέ, χωρίς περιφερειακές αρχές, βουλευτές και υγειονομικούς!

Η σύσκεψη έγινε, παρουσία σχεδόν και όλων των απρόσκλητων, και ξαφνικά το σκηνικό άλλαξε: τόσο ο ΕΟΔΥ, που για καιρό δεν μας άκουγε, όσο και ο κ. Κασαπίδης, που ήταν ενάντια στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γίνανε υπέρμαχοι, και μάλιστα φανατικοί! Ταυτόχρονα όμως, όλοι οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί γίνανε αρνητικοί στη έκτακτη κατάσταση, έτσι ξαφνικά, και άρχισαν να εφεύρουν διάφορες άλλες εναλλακτικές προτάσεις στο διαδικτυακό, και ακόμα περισσότερο τραγικό, επειδή ακριβώς ήταν αποκαλυπτικό, περιφερειακό συμβούλιο, όπου δυστυχώς φάνηκε η πολιτική και αυτοδιοικητική γύμνια μας. Και φυσικά, υπαίτιοι για όλα τα δεινά είναι οι πάντες πλην των ‘’ηγετών’’ μας.

Ξαφνικά, ο ‘’μακαρίτης κύριος’’ έγινε η αιτία του κακού και οι περιπατητές της λίμνης οι υπεύθυνοι για την εξάπλωση του ιού σε Μεσοποταμία, Οινόη και Αγία Κυριακή! Με τους γνωστούς ‘’αντικειμενικούς’’ εργολάβους-δημοσιογράφους να χλευάζουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία για μη συμμόρφωση.

Αλλά ακόμα χειρότερα, με επιχειρήματα για ανυπακοή των καστοριανών από έγκυρες πηγές, όπως για παράδειγμα η φίλη ενός αυτοδιοικητικού που δουλεύει σε σουπερ μάρκετ που είδε έναν παππού τρεις φορές για ψώνια την ίδια ημέρα, οι κακοί γίναμε όλοι εμείς και όχι αυτοί, που δεν έχουν ιδέα τι ζητάνε και ρωτάνε στο περιφερειακό συμβούλιο να μάθουν, που σίγουρα δεν ξέρουν πώς να υλοποιήσουν αυτό που ζητάνε και διαπιστώνουν ότι δεν έχουν πόρους, και αλλάζουν γνώμη κάθε τρεις και λίγο όταν συνομιλούν με τις κεντρικές υπηρεσίες του κράτους! Ας μας εξηγήσουν λοιπόν όλοι αυτοί, γιατί είναι υπέρ ή κατά της έκτακτης ανάγκης. Γιατί άλλαξαν εκ διαμέτρου αντίθετη γνώμη μέσα σε 10 περίπου ημέρες; Τι ξέρουν και τι δεν ξέρουν; Και επιτέλους ας μας πούνε και εμάς να μάθουμε. Εμάς τους κακούς που βλέπουμε τις ζωές μας να αλλάζουν προς το χειρότερο και δεν μιλάμε.

Εν κατακλείδι Μετά από τη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς παρουσία του υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη, των τοπικών φορέων και με τηλεφωνική παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε να ληφθούν μετά από έναν μαραθώνιο διάλογο αντιθέσεων και αντιπαραθέσεων , μέτρα επιτήρησης για τη Μεσοποταμία και ειδικά μέτρα για την πόλη της Καστοριάς.
Οι  επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα από την κ. Χαρδαλιά στη διάρκεια της καθιερωμένης απογευματινής συνέντευξης τύπου.

Όμως  Σύμφωνα  με  δημοσιογραφικές πληροφορίας τα μέτρα θα περιλαμβάνουν αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ εις τις 8 το πρωί

 

Top
Enable Notifications OK No thanks