-
Αρχική > Συνταγές > Τέλεια πατατοσαλάτα σε μόλις 20 λεπτά!

Τέλεια πατατοσαλάτα σε μόλις 20 λεπτά!

Φτιάξτε λαχταριστή πατατοσαλάτα σε μόλις 20 λεπτά. Πρόκειται για μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Η πατατοσαλάτα, όπως όλες οι σαλάτες, είναι εύκολο να φτιαχτεί, όμως το πιο χρονοβόρο κομμάτι της προετοιμασίας της είναι το βράσιμο της πατάτας, που χρειάζεται τουλάχιστον 40 λεπτά. Κι όμως, υπάρχει και πιο γρήγορος τρόπος…

συνταγή για πατατοσαλάτα

Πώς; Αντί να βράσετε τις πατάτες ολόκληρες, πρώτα τις καθαρίζετε και μετά τις κόβετε σε ροδέλες. Οι ροδέλες δεν πρέπει να είναι πολύ λεπτές γιατί θα λιώσουν, αλλά ούτε και πολύ χοντρές γιατί θα αργήσουν να βράσουν. Στη συνέχεια, τις πλένετε και τις βράζετε σε νερό που ήδη έχετε βράσει. Σε 20 λεπτά οι πατάτες θα είναι έτοιμες. Όσο βράζουν εσείς ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.

Βράζετε 2 αβγά, ψιλοκόβετε το μαϊντανό και φτιάχνετε ένα μείγμα με ελαιόλαδο, λεμόνι, φρέσκια ρίγανη και αλάτι. Μόλις οι πατάτες βράσουν, τις σουρώνετε προσεκτικά για να μη λιώσουν και τις ρίχνετε σε ένα μπολ. Ανακατεύετε το μείγμα με ελαιόλαδο και μαϊντανό και το περιχύνετε στο μπολ με τις πατάτες όπου έχετε ρίξει και τα βραστά αβγά κομμένα στα 4. Και η πατατοσαλάτα είναι έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ! Κι επειδή

 

το Athensmagazine.gr φροντίζει για εσάς, δείτε εδώ μια νηστίσιμη λαχταριστή συνταγή.

Νηστίσιμοι πατατοκεφτέδες – Γρήγορη και οικονομική συνταγή

Φτιάξτε τους καλύτερους κεφτέδες, με την προσθήκη πατάτας, που είναι πιο γευστικοί και από απλούς. Είναι νηστίσιμοι, αλλά δεν θα καταλάβετε καμία διαφορά! Πρόκειται για μια εύκολη, οικονομική και λαχταριστή συνταγή.

Για τους πατατοκεφτέδες θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κιλό ‏πατάτες βρασμένες
  • 1 ‏κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ. σούπας ‏ελαιόλαδο
  • 3 κ. σούπας ‏μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας ‏άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας ‏δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας ‏αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι ‏γαλέτα
  • ‏Αλάτι, πιπέρι
  • ‏λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τις πατάτες στο μπλέντερ
  2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε
  3. Πλάθουμε τους κεφτέδες
  4. Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι και κυλάμε μέσα τους κεφτέδες που έχουμε πλάσει
  5. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε τους πατατοκεφτέδες. Τους τηγανίζουμε για 3 λεπτά
  6. Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας

 

athensmagazine.g

Top
Enable Notifications OK No thanks