-
Αρχική > kastoria365 > Κορονοϊός – Ιταλία: 766 νεκροί σε ένα 24ωρο

Κορονοϊός – Ιταλία: 766 νεκροί σε ένα 24ωρο

Οι αρχές της Ιταλίας ανακοίνωσαν 766 νέους θανάτους από τον Covid 19 ενώ τα καταγεγραμμένα νέα κρούσματα φτάνουν τα 4.585.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία πλησιάζει τις 120.000. Οι νεκροί έφτασαν τους 14.681. Παράλληλα, περίπου 18.278 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Λουκέτο έχει μπει επίσης στο κρεματόριο του Μιλάνου λόγω μεγάλου αριθμού σορών, κάτι που αυξάνει την ανησυχία της χώρας.73 οι γιατροί που έχασαν την ζωή τους στην Ιταλία από την επιδημία του κορονοϊού. Σήμερα, έχασαν την μάχη για τη ζωή ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος από την επιδημία του κορονοϊού. Σήμερα, έχασαν την μάχη για τη ζωή ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος.

Ξαναζεί τον χειρότερο της εφιάλτη η Κίνα – 126 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Η Ουχάν, η κινεζική πόλη από την οποία ξεκίνησε το «ξέσπασμα» του κορωνοϊού, ζει ξανά στον εφιάλτη της. Εντοπίστηκαν 126 νέα κρούσματα, τη στιγμή που κανένα άλλο κρούσμα δεν καταγράφηκε σε άλλες πόλεις της επαρχίας Χουμπέι.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε στην τελευταία της ενημέρωση πως από τους 30 τελευταίους θανάτους, οι 29 σημειώθηκαν στη Χουμπέι κι άλλος ένας στη νησιωτική επαρχία Χαϊνάν, ενώ τουλάχιστον 36 νέα κρούσματα προήλθαν από άλλες περιοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι κάτοικοι στην Ουχάν τέθηκαν ξανά σε καθεστώς συναγερμού με τις αρχές να τους συστήνουν να «ενισχύσουν τα μέτρα αυτοπροστασίας» και να καθίσουν στο σπίτι, ώστε να αποφύγουν την εκ νέου εξάπλωση της επιδημίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο τοπικός γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, τόνισε πως «ο κίνδυνος να επιστρέψει η πανδημία παραμένει πολύ υψηλός, τόσο από εσωτερικούς όσο και από εξωτερικούς παράγοντες». Για αυτό το σκοπό «υπάρχει λόγος να διατηρηθούν τα μέτρα ελέγχου και πρόληψης». Σημειώνεται πως η πόλη θα χαλαρώσει το μέτρο απαγόρευσης ταξιδιών από τις 8 Απριλίου.

Τα καλά νέα που έρχονται από την Κίνα είναι ότι βρέθηκαν αντισώματα που μπλοκάρουν τον θανατηφόρο ιό, όπως θα διαβάσετε εδώ αναλυτικά.

athensmagazine.

Top
Enable Notifications OK No thanks