-
Αρχική > kastoria365 > Συντάξεις Μαΐου: Νωρίτερα οι πληρωμές – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Συντάξεις Μαΐου: Νωρίτερα οι πληρωμές – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Νωρίτερα θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων Μαΐου. Οι ημερομηνίες για την πληρωμή ξεκινούν από την Παρασκευή 24 Απριλίου αντί της Δευτέρας 27 Απριλίου.

Σε πρόσφατη δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης ανέφερε πως δε θα πρέπει οι συνταξιούχοι να συνωστίζονται στις τράπεζες αλλά και γι αυτό οι συντάξεις μπήκαν νωρίτερα τον Απρίλιο.
Παράλληλα μεγάλη ανάσα θα έρθει για 100.000 υποψήφιους συνταξιούχους με «διπλή» αύξηση, χάρη στα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

  • Οι συντάξεις των μη-μισθωτών δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Απριλίου.
  • Οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Δευτέρα 27 Απριλιου 2020.
  • Ενώ οι συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ενώ η προγραμματισμένη ημερομηνία είναι να πληρωθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου εξετάζεται να καταβληθούν τελικά την Τετάρτη 29 Απριλίου

«Τα λεφτά στην Ελλάδα φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο, μετά μπορεί να υπάρξουν παρεμβάσεις σε μισθούς-συντάξεις» – Εφιαλτική εκτίμηση για τον κορωνοϊό!

Εφιαλτική εκτίμηση κυκλοφορεί για τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού, με τον Ευρωβουλευτή, Γιώργο Κύρτσο, να αναφέρει πως αναμένεται να περάσουμε μεγάλες δυσκολίες, με την Κυβέρνηση να έχει τη δυνατότητα να πάρει μέτρα μέχρι τον Ιούνιο το πολύΔείτε, επίσης, τι ισχύει για τις επιχειρήσεις των οποίων «παγώνουν» οι υποχρεώσεις.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος ανέφερε, παράλληλα, ότι πρέπει να υπάρξει εθνική συναίνεση, ώστε να βρεθεί τρόπος να μείνουμε χωρίς χρηματοδότηση, ελπίζοντας σε ευρωπαϊκές λύσεις, που δε βλέπουμε ακόμη, ενώ έκανε λόγο ακόμη και για τραγικές συνέπειες, με πιθανές παρεμβάσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Top
Enable Notifications OK No thanks